Εκτέλεση:
- Κόβουμε τα μπούτια σε 2 κομμάτια, τα βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο
και προσθέτουμε τα μπαχαρικά. Προσωπικά βάζω λίγο κάρρυ, λίγη
μουστάρδα σε σκόνη, ελάχιστο κύμινο και πολύ λίγο τσίλι, αλάτι,
πιπέρι, προσθέτω λίγο λάδι και κρασί και τα αφήνω να μαριναριστούν
σκεπασμένα για όση ώρα ετοιμάζω τα υπόλοιπα υλικά (περί τα 30 - 40
λεπτά)
- Ψιλοκόβουμε το κρεμύδι και τρίβουμε στον τρίφτη στην χοντρή
σκάλα τα καρότα.
- Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε την μαργαρίνη και τσιγαρίζουμε το
ψιλοκομμένο κρεμύδι και το καρότο.
- Μόλις το κρεμμύδι πάρει χρυσαφί χρώμα προσθέτουμε τα κομμάτια
κοτόπουλου και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί για μερικά λεπτά, να πάρει
και το κοτόπουλο το χρωματάκι του.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε και το ρύζι και ανακατεύουμε όλα μαζί
πολύ καλά, για να ανακατευτεί καλά το ρυζί με την μαργαρίνη και τα
υπόλοιπα υλικά.
- Προσθέτουμε 5 κούπες νερό και τα αφήνουμε να βράσει σε μέτρια
φωτιά με σκεπασμένο το καπάκι. Η αναλογία νερού/ρυζιού 2,5 / 5
είναι τέτοια που όταν εξατμηστεί το νερό είναι έτοιμο και το ρύζι.
Παρόλα αυτά μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε λίγο νερό κατά την
διάρκεια του μαγειρέματος.
- Όταν λοιπόν είναι έτοιμο το πιλάφι, προσθέτουμε το καθαρισμένο
ρόδι, ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό για 10' με 15' στην
κατσαρόλα πριν το σερβίρουμε.
Ρύζι [νέα κατηγορία]
Κατά καιρούς μας το έχουν ζητήσει αρκετοί αναγνώστες και αφού βρήκαμε λίγο χρόνο, γιατί όχι. Φυσικά κάθε βοήθεια σας (σε sid) ευπρόσδεκτη στο mail...
Ρύζι με λαχανικά
Υλικά: 1-2 μέτρια κρεμμύδια 3-4 πιπεριές φλωρίνης 3 πιπεριές πράσινες μακρόστενες 2-3 κολοκυθάκια Ολα τα παραπάνω τα κόβουμε σε μικρά κοματάκια 1-2 φλυτζ. τσαγιού αρακά κατεψυγμένο 1-2 φλυτζ. τσαγιού...
Κινέζικο ρύζι
Υλικά: 500 γραμ. ρύζι Uncle Ben 500 γραμ. κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε μακρόστενα κομματάκια (μήκους μισού δαχτύλου) 500 γραμ. σέλινο (κομμένο σε λίγο μεγαλύτερα κομμάτια από τα κρεμμυδάκια) 2 στήθη...