Εκτέλεση:
Παίρνουμε ένα ταψί πυρέξ, το βάζουμε ανάποδα πάνω στο φύλλο της σφολιάτας και το κόβουμε στο σχήμα του πυρέξ. Επαναλαμβάνουμε με το 2ο φύλλο.
Βάζουμε τα φύλλα σε λαδόκολλα αντικολλητική μαζί με τις κομμένες άκρες, τρυπάμε κοντά-κοντά τα φύλλα με ένα πιρούνι, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρυσο-κάστανο χρώμα.
Φτιάχνουμε τις κρύες κρέμες σύμφωνα με τις οδηγίες, χτυπάμε το βιτάμ με το ζαχαρούχο γάλα και ενώνουμε με τις δυο κρέμες.
Τοποθετούμε στο πυρέξ το ένα φύλλο σφολιάτας και απλώνουμε τη μιση κρέμα. Επαναλαμβάνουμε.
Εάν θέλουμε γαρνίρουμε με λίγη σαντιγύ. Έπειτα τρίβουμε επάνω τις άκρες της σφολιάτας που μας περίσσεψαν.
Όποιος δεν τη φτιάξει, θα χάσει!
Παίρνουμε ένα ταψί πυρέξ, το βάζουμε ανάποδα πάνω στο φύλλο της σφολιάτας και το κόβουμε στο σχήμα του πυρέξ. Επαναλαμβάνουμε με το 2ο φύλλο.
Βάζουμε τα φύλλα σε λαδόκολλα αντικολλητική μαζί με τις κομμένες άκρες, τρυπάμε κοντά-κοντά τα φύλλα με ένα πιρούνι, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρυσο-κάστανο χρώμα.
Φτιάχνουμε τις κρύες κρέμες σύμφωνα με τις οδηγίες, χτυπάμε το βιτάμ με το ζαχαρούχο γάλα και ενώνουμε με τις δυο κρέμες.
Τοποθετούμε στο πυρέξ το ένα φύλλο σφολιάτας και απλώνουμε τη μιση κρέμα. Επαναλαμβάνουμε.
Εάν θέλουμε γαρνίρουμε με λίγη σαντιγύ. Έπειτα τρίβουμε επάνω τις άκρες της σφολιάτας που μας περίσσεψαν.
Όποιος δεν τη φτιάξει, θα χάσει!
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...