Εκτέλεση:
Σουρώνω τα ροδάκινα. Φτιάχνω το ζελέ όπως γράφει στις οδηγίες και στο τέλος, αφού τον ανακατέψω προσθέτω, αντί για νερό, όπως λέει στο φακελάκι, το σιρόπι που σούρωσα από τα ροδάκινα. Το βάζω στο ψυγείο, όπου και θα ανακατεύω το μείγμα που και που για να μην παγώσει.
Στη συνέχεια φτιάχνω την κρέμα όπως αναφέρει στη συσκευασία της. (Καλό είναι, όση ώρα φτιάχνω το ζελέ να έχω βάλει το μπολ στο οποίο θα φτιάξω την κρέμα στο ψυγείο, ώστε να δέσει πιο γρήγορα). Έπειτα τη βάζω στο ψυγείο.
Ωστόσο έχω αφήσει λίγο από το σιρόπι της κονσέρβας σʼ ένα μπωλ, στο οποίο προσθέτω λίγο γάλα και λίγο κονιάκ ή πικραμύγδαλο. Στο σιρόπι αυτό βουτάω τα μπισκότα (ίσα που τα βουτάω να μην μαλακώσουν-τα βγάζω αμέσως). Τα βουτάω ένα-ένα και τα στρώνω σʼ ένα πυρέξ.
Έπειτα βγάζω την κρέμα από το ψυγείο και την απλώνω πάνω από τα μπισκότα. Πάνω από την κρέμα προσθέτω τα ροδάκινα, ολόκληρα ή κομμένα σε λωρίδες. Και τέλος βγάζω το ζελέ από το ψυγείο και το χύνω πάνω από τα ροδάκινα.
Σουρώνω τα ροδάκινα. Φτιάχνω το ζελέ όπως γράφει στις οδηγίες και στο τέλος, αφού τον ανακατέψω προσθέτω, αντί για νερό, όπως λέει στο φακελάκι, το σιρόπι που σούρωσα από τα ροδάκινα. Το βάζω στο ψυγείο, όπου και θα ανακατεύω το μείγμα που και που για να μην παγώσει.
Στη συνέχεια φτιάχνω την κρέμα όπως αναφέρει στη συσκευασία της. (Καλό είναι, όση ώρα φτιάχνω το ζελέ να έχω βάλει το μπολ στο οποίο θα φτιάξω την κρέμα στο ψυγείο, ώστε να δέσει πιο γρήγορα). Έπειτα τη βάζω στο ψυγείο.
Ωστόσο έχω αφήσει λίγο από το σιρόπι της κονσέρβας σʼ ένα μπωλ, στο οποίο προσθέτω λίγο γάλα και λίγο κονιάκ ή πικραμύγδαλο. Στο σιρόπι αυτό βουτάω τα μπισκότα (ίσα που τα βουτάω να μην μαλακώσουν-τα βγάζω αμέσως). Τα βουτάω ένα-ένα και τα στρώνω σʼ ένα πυρέξ.
Έπειτα βγάζω την κρέμα από το ψυγείο και την απλώνω πάνω από τα μπισκότα. Πάνω από την κρέμα προσθέτω τα ροδάκινα, ολόκληρα ή κομμένα σε λωρίδες. Και τέλος βγάζω το ζελέ από το ψυγείο και το χύνω πάνω από τα ροδάκινα.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...