από linmak88

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΡΕΑΤΙΚΑ
ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ

 

Υλικά:
  • 1 ½ κιλό μοσχαράκι ελιά ή σπάλα κομμένο σε μικρές μερίδες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 κονκασέ ή 3 φρέσκες τομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ τομάτας
  • 1 ματσάκι δυόσμο
  • 2 καρότα κομμένα σε κυβάκια
  • 2 κόκκινες πιπεριές σε κυβάκια
  • 1 πράσινη πιπεριά σε κυβάκια
  • ½ ποτηράκι λευκό κρασί
  • 1 κούπα λάδι
Για τη σάλτσα γιαουρτλού
  • 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κουταλιά σούπας ξύδι
  • λίγο λάδι
  • ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση:

Βράζουμε το μοσχαράκι και ξαφρίζουμε μέχρι να σταματήσει να βγάζει αφρό. Το σουρώνουμε. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε όλα τα λαχανικά, ρίχνουμε και το μοσχαράκι και σβήνουμε με το κρασί. Μεταφέρουμε όλο αυτό το μείγμα σε μία γάστρα, ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό λίγο λαδάκι ακόμα και ψήνουμε με σκεπασμένο καπάκι για 1,5-2 ώρες μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του και μαλακώσει το κρέας.

Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα γιαουρτλού, ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Αφού βγάλουμε το φαγητό από το φούρνο, ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα γιαουρτλού και ανακατεύουμε ελαφρά.

Σερβίρουμε αυτό το πεντανόστιμο και δροσιστικό φαγητό με πιλαφάκι.

Λίνα

ΚΡΕΑΤΙΚΑ

Μοσχαράκι με μελιτζάνα και ελιές

Υλικά (για 4-6 άτομα): 1 μεγάλη μελιτζάνα χοντρό αλάτι 1/4 φλιτζ. τσαγιού (60ml) ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (έξτρα) 1 κιλό μοσχάρι τεμαχισμένο σε μικρά κομμάτια (μερίδες) 2 μέτρια ψιλοκομμένα...

ΚΡΕΑΤΙΚΑ

Χοιρινό Αντριάννας

Εκτέλεση: 2-3 κιλά χοιρινό 1 ποτήρι του νερού κρασί κόκκινο 1 κουτί μανιτάρια κομμένα σε φέτες αλουμινόχαρτο μερικές ντομάτες και πιπεριές κομμένες σε φέτες λίγο κασέρι αλάτι πιπέρι ρίγανη Εκτέλεση:...

ΚΡΕΑΤΙΚΑ

Ζυγούρι κοκκινιστό φούρνου

Υλικά: 1/5 κ. μπριζόλες από ζυγούρι - προβατίνα 8 ντομάτες μέτριες 1 ματσάκι μαϊντανό 2 ποτήρια κοκ. κρασί αλάτι πιπέρι μπαχάρι δαφνόφυλλο ρίγανη ελάχιστο λάδι Εκτέλεση: Τoποθετούμε το κρέας σε ταψί...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ