ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ETHNIC
ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΣΩΣ ΜΠΟΡΝΤΕΛΕΖ
Υλικά:
- 1 κιλό φιλέτο ή κιλότο
- 6 κουταλιές λάδι
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 σκελιδες σκόρδο
- 1 1/2 φλιτζ. κόκκινο κρασί
- αλάτι, πιπέρι
Δυσκολία
μέτρια
Κατηγορίες
Είδος
Κλειδιά
μοσχαράκι, μοσχάρι, φιλέτο, κιλότο, κρέας, κόκκινο, κρασί, φρέσκο, κρεμμύδι, κρεμμυδάκι, κρεμμυδάκια, σκόρδο, σως, μπορντελέζ
Εκτέλεση:
- Κόβετε σε μερίδες το κρέας και το πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι. Ζεσταίνετε το λάδι μαζί με το βούτυρο και σοτάρετε το κρέας από όλες τις πλευρές. Το βγάζετε και το μεταφέρετε σε ταψί.
- Σοτάρετε στο λάδι τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και το σκόρδο λιωμένο και τα σβήνετε με το κρασί. Βράζετε τη σάλτσα για 10-15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
- Περιχύνετε το κρέας και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
Σερβίρετε με πατάτες τηγανητές ή πατάτες βρασμένες και σοταρισμένες σε βούτυρο.
Μοσχάρι chow mein
Υλικά (για 4 άτομα): ½ κιλό μοσχαράκι κομμένο σε λεπτές λωρίδες 10 αποξηραμένα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 1 κλωναράκι σέλερι 1 σκελίδα σκόρδο 3 πιπεριές...
Lecso (Ουγγρικό)
Υλικά 1 κ. πιπεριές κομμένες σε ροδέλες 1 κ. ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 κ.σ. λάδι 1 φλ. ρύζι αλάτι 1 χωριάτικο λουκάνικο ανά άτομο Εκτέλεση Σωτάρετε το κρεμμύδι με...
ISICIA OMENTATA (μπιφτέκια)
(Απίκιος 2, 1, 7) Συστατικά: 500g κιμά 1 μπαγκέτα βουτηγμένη σε άσπρο κρασί 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι 50ml Liquamen (μπορεί να αντικατασταθεί με 1/2 κλ αλάτι + λίγο λευκό κρασί)...