ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΤΥΛΙΧΤΟ
Υλικά:
- 4 κομμάτια τρανς ή σνίτσελ
- 6 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 4-5 κουταλιές σούπας ανθότυρο
- 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
- λάδι
- 1 φλιτζάνι κρασί
- φύλλα δάφνης
Εκτέλεση:
- Σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα σοταρισμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, τον άνηθο, το ανθότυρο, αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
- Απλώνουμε το υλικό πάνω στα κομμάτια του σνίτσελ. Τα τυλίγουμε προσεχτικά σε μικρά ρολάκια και τα "κλείνουμε" με οδοντογλυφίδες.
- Σε μια σοτιέρα βάζουμε λάδι να καλυφθεί η επιφάνεια και σοτάρουμε τα ρολά μας.
- Όταν ροδίσουν από όλες τις μεριές, τα σβήνουμε με κρασί. Αφήνουμε λίγα λεπτά το κρασί να ανεβάσει της γεύσεις και ρίχνουμε λίγο ζεστό νεράκι και αφήνουμε να σιγοβράσει.
Γεμιστά με ρύζι
Υλικά για 4 άτομα 4 ντομάτες μεγάλες, σφιχτές και ώριμες 4 κολοκύθια 4 πιπεριές φλάσκες (ή 4 μελιτζάνες φλάσκες) 1 ματσάκι μαϊντανό 8 φλυτζανάκια του καφέ ρύζι καρολίνα (υπολογίστε 1 φλυτζανάκι ρύζι...
Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας
Υλικά (για 4 άτομα) 1/3 κούπας λάδι ή βούτυρο 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκκαλα 1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί 1/2 κούπα ζωμού κότας 1/2 κούπα μουστάρδα ντιζόν 1/4 κρέμα γάλακτος 1 κουταλάκι κορν φλάουρ...
Αρνάκι γιαχνί
Εχουμε και λέμε (για 4 άτομα): Τσιγαρίζετε στην κατσαρόλα δυο μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα και 1-2 σκελίδες σκόρδο (σε ελαιόλαδο παρακαλώ, οχι σπορέλαια και μαργαρίνες!), και ρίχνετε απο πάνω μισό...