ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΡΕΑΤΙΚΑ
ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ
Υλικά:
- 1 κιλό μοσχάρι σε φέτες
- 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 φλυτζάνι του τσαγιού βούτυρο φρέσκο ή φυτίνη
- 1 κιλό καρότα
- χυμό ενός λεμονιού
- άνηθο
- αλάτι, πιπέρι
Δυσκολία
μέτρια
Κατηγορίες
Εκτέλεση:
- Βάζουμε το βούτυρο να κάψει σε πλατιά κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα για λίγο.
- Στην συνέχεια, σοτάρουμε το κρέας αλατοπιπερωμένο. Προσθέτουμε τα καρότα κομμένα σε ροδέλες, νερό και το αφήνουμε να βράσει περίπου για 1 ώρα.
- Πριν το σερβίρουμε (πάντα ζεστό), προσθέτουμε το χυμό ενός λεμονιού και τον ψιλοκομμένο άνηθο.
Μοσχαράκι με μελιτζάνα και ελιές
Υλικά (για 4-6 άτομα): 1 μεγάλη μελιτζάνα χοντρό αλάτι 1/4 φλιτζ. τσαγιού (60ml) ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (έξτρα) 1 κιλό μοσχάρι τεμαχισμένο σε μικρά κομμάτια (μερίδες) 2 μέτρια ψιλοκομμένα...
Χοιρινό Αντριάννας
Εκτέλεση: 2-3 κιλά χοιρινό 1 ποτήρι του νερού κρασί κόκκινο 1 κουτί μανιτάρια κομμένα σε φέτες αλουμινόχαρτο μερικές ντομάτες και πιπεριές κομμένες σε φέτες λίγο κασέρι αλάτι πιπέρι ρίγανη Εκτέλεση:...
Ζυγούρι κοκκινιστό φούρνου
Υλικά: 1/5 κ. μπριζόλες από ζυγούρι - προβατίνα 8 ντομάτες μέτριες 1 ματσάκι μαϊντανό 2 ποτήρια κοκ. κρασί αλάτι πιπέρι μπαχάρι δαφνόφυλλο ρίγανη ελάχιστο λάδι Εκτέλεση: Τoποθετούμε το κρέας σε ταψί...