ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

 

Υλικά για 4 άτομα
  • 1/2 κιλό μοσχάρι φιλέτο
  • 400 γρ. μανιτάρια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • κρέμα γάλακτος Βλάχας
  • 2 κουταλιές σούπας λάδι
  • 1 κύβο ζωμό βοδινού MAGGI
  • 1 ποτήρι νερό
  • αλάτι, πιπέρι
  • μισό ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
  • σέλινο, μαϊντανό
Εκτέλεση
Σωτάρετε το βούτυρο με τα μανιτάρια. Προσθέτετε το σκόρδο, το σέλινο και το μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Κόβετε το κρέας σε λωρίδες και το κρεμμύδι σε ροδέλες. Σωτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει ξανθό και μετά το κρέας σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά.
Ρίχνετε το νερό, τον κύβο Maggi, το αλατοπίπερο και το κρασί. Τα αφήνετε στη φωτιά για άλλα 3 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνετε και τα μανιτάρια. Όταν το κρέας απορροφήσει το ζουμί του, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και το αφήνετε 4 λεπτά στη φωτιά.
Γαρνίρετε με φύλλα μαϊντανού.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Γεμιστά με ρύζι

Υλικά για 4 άτομα 4 ντομάτες μεγάλες, σφιχτές και ώριμες 4 κολοκύθια 4 πιπεριές φλάσκες (ή 4 μελιτζάνες φλάσκες) 1 ματσάκι μαϊντανό 8 φλυτζανάκια του καφέ ρύζι καρολίνα (υπολογίστε 1 φλυτζανάκι ρύζι...

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας

Υλικά (για 4 άτομα) 1/3 κούπας λάδι ή βούτυρο 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκκαλα 1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί 1/2 κούπα ζωμού κότας 1/2 κούπα μουστάρδα ντιζόν 1/4 κρέμα γάλακτος 1 κουταλάκι κορν φλάουρ...

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Αρνάκι γιαχνί

Εχουμε και λέμε (για 4 άτομα): Τσιγαρίζετε στην κατσαρόλα δυο μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα και 1-2 σκελίδες σκόρδο (σε ελαιόλαδο παρακαλώ, οχι σπορέλαια και μαργαρίνες!), και ρίχνετε απο πάνω μισό...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ