ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΡΑΚΛΗΔΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΜΠΡΙΖΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΑΡΤΙΝΙ

 




Υλικά:
  • 2-3 μπριζολάκια χοιρινά (ή φιλέτα γαλοπούλας)
  • 1 κουτί μανιτάρια πλευρώτους
  • 1 πράσινο κρεμμυδάκι(φρέσκο)
  • 1 μικρό κουτί κρέμα γάλακτος
  • 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό μαρτίνι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Eκτέλεση:
  • Ψιλοκόβετε το κρεμμυδάκι και καθαρίζετε τα μανιτάρια πλευρώτους. Αφαιρείτε τα κόκκαλα απο τα μπριζολάκια και τα κόβετε σε κομμάτια.
  • Βάζετε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι, απλώνετε τα μπριζολάκια, τα μανιτάρια, το κρεμμυδάκι, αλατοπιπερωριγανώνετε και ρίχνετε και το ένα φύλλο δάφνης. Βάζετε και το μαρτίνι.
  • Ψήνετε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το μαρτίνι και να αρχίσουν να ροδίζουν τα μπριζολάκια. Τότε προσθέτετε όση κρέμα γάλακτος επιθυμείτε και το αφήνετε να πάρει μια βράση για να δέσει (η φωτιά συνέχεια χαμηλά).
  • Σερβίρεται με ρύζι ή πουρέ.
Καθάρισμα μανιταριών πλευρώτους:
  • Τα μανιτάρια αυτά είναι συνήθως ενωμένα όλα μαζί μεταξύ τους το ένα δίπλα στο άλλο. Πρέπει λοιπόν πρώτα να τα ξεχωρίσετε και μετά να τα καθαρίσετε κόβοντας όλο το κοτσάνι τους και αφήνοντας μόνο το πάνω καφετί μέρος σαν λωρίδα. Θα ψάξω για φωτογραφίες για να καταλάβετε καλύτερα.
  • Μόλις τα καθαρίσετε κόψτε τα σε κομμάτια, αλλά όχι πολύ μικρά γιατί είναι πολύ τρυφερά και θα καούν αν μαγειρευτούν.
  • Όχι, δεν έχω ιδέα αν η συνταγή είναι καλή και με απλά μανιτάρια, αλλά υποθέτω πως το αποτέλεσμα πάνω-κάτω θα είναι το ίδιο!
Kαλή επιτυχία και καλή όρεξη!

ΜΕΡΑΚΛΗΔΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Λουκάνικα σε πικάντικη σάλτσα

Υλικά: 4 λουκάνικα (δοκιμάστε τα λουκανικα Μυκόνου Nikas με θρούμπι και ρίγανη) 6 πατάτες μετρίου μεγέθους 2 κουταλιές σούπας βούτυρο 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο ½ φλυτζάνι κέτσαπ ή...

ΜΕΡΑΚΛΗΔΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αρνίσια Παϊδάκια Πορτοκαλάτα

Υλικά (για 2 άτομα): Παϊδάκια αρνίσια ή μπριτζόλες (περίπου 600 γρ) 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο 2 φλυτζάνια τσαγιού σπορέλαιο χυμός 1 πορτοκαλιού λίγη μέντα Εκτέλεση: Βάζουμε το λάδι να κάψει στην...

ΜΕΡΑΚΛΗΔΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πατάτες στο φούρνο (αλα γαλλικά)

Υλικά 1 κιλό στρογγυλές πατάτες Κύβος Knorr Αλεύρι Παρμεζάνα ή τυρί κεφαλοτύρι αρεσκείας του καθενός Παντσέτα σε κύβους Εκτέλεση Κόβουμε παρα πολύ λεπτές τις πατάτες. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι νερό...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ