από
siginaki
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΨΑΡΙΚΑ
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
Υλικά:
- 5-6 κομμάτια μπακαλιάρο ξαρμυρισμένος
- 4-5 κρεμμύδια χοντροκομμένα ή μισό κιλό στιφάδο
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- 2-3 φύλλα δάφνης
- Λάδι
- Αλάτι
- Πιπέρι μαύρο
- 3-4 κουκουτσάκια μπαχάρι
- Νεράκι για το βράσιμο
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Είδος
Κλειδιά
Εκτέλεση:
Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα να κάψει και ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο να τσιγαριστούν.
Όταν μαραθούν λίγο ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτουμε νερό και αφήνουμε να βράσουν.
Όταν είναι σχεδόν έτοιμα τα κρεμμύδια βάζουμε από πάνω τα κομμάτια του μπακαλιάρου και αφήνουμε το φαγητό να βράσει άλλα 10-15 λεπτά.
Σβήνουμε τη φωτιά και όταν κρυώσει λίγο ετοιμάζουμε το αυγολέμονο παίρνοντας λίγο από το ζουμάκι του. Στη συνέχεια το ρίχνουμε στην κατσαρόλα ταράζοντας την για να πάει παντού χωρίς ανακάτεμα (για να μην διαλυθεί ο μπακαλιάρος).
Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα να κάψει και ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο να τσιγαριστούν.
Όταν μαραθούν λίγο ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτουμε νερό και αφήνουμε να βράσουν.
Όταν είναι σχεδόν έτοιμα τα κρεμμύδια βάζουμε από πάνω τα κομμάτια του μπακαλιάρου και αφήνουμε το φαγητό να βράσει άλλα 10-15 λεπτά.
Σβήνουμε τη φωτιά και όταν κρυώσει λίγο ετοιμάζουμε το αυγολέμονο παίρνοντας λίγο από το ζουμάκι του. Στη συνέχεια το ρίχνουμε στην κατσαρόλα ταράζοντας την για να πάει παντού χωρίς ανακάτεμα (για να μην διαλυθεί ο μπακαλιάρος).
Αγγινάρες με σουπιές και πατάτες
Υλικά 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες 200 γρ. άσπρο ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό 600 γρ....
Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας
Υλικά 8 μεγάλα μπαρμπούνια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες) 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες...
Πώς καταψύχονται τα ψάρια
Τα ψάρια και τα όστρακα πρέπει να καταψυχθούν μέσα σε ένα 24ωρο από την ώρα που πιάστηκαν. Γι'αυτό και δεν καταψύχουμε "φρέσκα" ψάρια που πήραμε από το ιχθυοπωλείο. Μόνο αληθινά φρέσκα ψάρια, λοιπόν,...