από STRATOS

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΨΑΡΙΚΑ
ΜΠΟΥΡΔΕΤΟ ΜΕ ΨΑΡΙΑ

 

Υλικά:
  • 2 κιλά διάφορα ψάρια
  • 3 κρεμμύδια μεγάλα
  • 240 ml λάδι
  • 1-2 λεμόνια
  • αλάτι - πιπέρι
  • νερό
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Εκτέλεση:

Σε μια κοντή κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο από το λάδι και λιγάκι νερό και στρώνουμε τα κρεμμύδια χονροκομένα σε ροδέλες ώστε να καλύψουμε τον πάτο της κατσαρόλας. Τα βράζουμε 5-10 λεπτά.

Προσθέτουμε τα ψάρια, τα οποία αν είναι λίγο μεγάλα τα κόβουμε στα δύο, το αλάτι και το πιπέρι.

Προσθέτουμε το λάδι και νερό μέχρι να σκεπαστούν ελαφρώς τα ψάρια (το λάδι με το νερό σε ίση αναλογία περίπου).

Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι(το πιπέρι μπόλικο και αν είναι δυνατόν από τρύφτη).

Τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά και χαμηλώνουμε ανάλογα. Δεν ανακατεύουμε.

Μόλις γίνουν τα ψάρια το νερό με το λάδι θα έχουν κάνει μια σάλτσα. Βγάζουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά και προσθέτουμε το λεμόνι.

Το μπουρδέτο είναι έτοιμο και σερβίρεται ζεστό με φρέσκο ψωμί και καλό κρασί.

Προσοχή, δεν ανακατευουμε τα ψάρια για να μη χαλάσουμε το δέσιμο της σάλτσας. Αν θέλουμε να ανακατέψουμε κρατάμε την κατσαρόλα και αναδεύουμε κυκλικά.

Για καλό και νόστιμο μπουρδέτο θέλει διάφορα ψάρια που δίνουν γεύση.

ΨΑΡΙΚΑ

Μπακαλιάρος με κόκκινη σκορδαλιά

Υλικά: 1 κιλό παστό μπακαλιάρο 4-5 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο) 4 σκελίδες σκόρδο 200 γραμμάρια λάδι 2-3 κουταλιές ξίδι 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αλατοπίπερο...

ΨΑΡΙΚΑ

Αγγινάρες με σουπιές και πατάτες

Υλικά 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες 200 γρ. άσπρο ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό 600 γρ....

ΨΑΡΙΚΑ

Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας

Υλικά 8 μεγάλα μπαρμπούνια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες) 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ