από nantia

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΨΑΡΙΚΑ
ΜΠΟΥΡΔΕΤΟ (ΚΕΡΚΥΡΑ)

 

Γειά σας, είμαι από την Κέρκυρα και θέλω να μοιραστώ μαζί σας την αυθεντική συνταγή για το μπουρδέτο. Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

Υλικά:
  • 2 σκορπιούς (περίπου 1 κιλό)
  • 5 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 τομάτες ψιλοκομμένες
  • 3 κ.σ. πελτέ τομάτας
  • 1/2 κούπα λάδι
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. πιπέρι κόκκινο καυτερό
Εκτέλεση:

Βάζετε το λάδι με τα κρεμμύδια να σωταριστούν.

Προσθέτετε τις τομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και τον πελτέ λιωμένο σε ένα ποτήρι νερό. Βάζετε ακόμη ένα ποτήρι νερό και βράζετε περίπου για ένα τέταρτο. Μετά βάζετε τα ψάρια, το αφήνετε να βράσει σε χαμηλή φωτιά περίπου 15 λεπτά. Πρέπει να μείνει με το λάδι. Αν τα ψάρια έχουν βράσει και η σάλτσα έχει νερό, βγάλτε τα ψάρια σε μια πιατέλα και αφήστε τη σάλτσα να βράσει ώσπου να πίει όλο το νερό και να μείνει με το λάδι.

Σε όσους αρέσουν τα καυτερά, είναι ένα πάρα πολυ ωραίο παραδοσιακό φαγητό.

Αν δεν σας αρέσουν τα καυτερά, βάλτε λιγότερο κόκκινο πιπέρι. Καλή σας όρεξη και περιμένω εντυπώσεις.

(Ζητείστε από τον ψαρά σας αν μπορεί να σας καθαρίσει τα ψάρια γιατί είναι λίγο μπελάς.)

ΨΑΡΙΚΑ

Μπακαλιάρος με κόκκινη σκορδαλιά

Υλικά: 1 κιλό παστό μπακαλιάρο 4-5 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο) 4 σκελίδες σκόρδο 200 γραμμάρια λάδι 2-3 κουταλιές ξίδι 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αλατοπίπερο...

ΨΑΡΙΚΑ

Αγγινάρες με σουπιές και πατάτες

Υλικά 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες 200 γρ. άσπρο ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό 600 γρ....

ΨΑΡΙΚΑ

Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας

Υλικά 8 μεγάλα μπαρμπούνια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες) 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ