Γνωρίζω ότι μπορείτε να τη βρείτε και στην Ελλάδα σε καλές μπυραρίες.
Πρόκειται για μία μπύρα που παράγεται αποκλειστικά από μοναχούς σε ένα μοναστήρι της Βαλλονίας, στο νότιο Βέλγιο. Υπάρχει σε τρεις τύπους: Chimay red, chimay blue (grand reserve) και chimay triple. Εγώ λάτρεψα την κόκκινη η οποία πίνεται στους 7 βαθμούς Κελσίου.
Πρόκειται για μία ιδιαίτερα δυνατή μπύρα, αρκετά δροσιστική, αλλά με βελούδινη αίσθηση στη γλώσσα, με έντονο φρουτώδες άρωμα, ελαφρά πικρή επίγευση και βαθύ κανελοκόκκινο χρώμα.
Συνδυάζεται καταπληκτικά με τυριά (υπάρχουν και τυριά chimay τα οποία είναι μοναδικά) ή με οποιοδήποτε πικάντικο έδεσμα.
Αναζητήστε τη και στην Ελλάδα...και θα με θυμηθείτε...
Εις υγείαν !
Σημείωση ChiefChef: Για όσους αγαπούν αυτή τη μπύρα, έχει σχετικές συνταγές στο site τους, επιλέγοντας την κατηγορία Gastronomy. Μπορείτε να διαλέξετε συνταγή ανάλογα με τον τύπο της μπύρας (π.χ red, blue), τον τύπο του πιάτου (π.χ. ορεκτικό, κυρίως πιάτο), το βαθμό δυσκολίας της συνταγής ή και τα τυριά που βγάζουν.
Πρόκειται για μία μπύρα που παράγεται αποκλειστικά από μοναχούς σε ένα μοναστήρι της Βαλλονίας, στο νότιο Βέλγιο. Υπάρχει σε τρεις τύπους: Chimay red, chimay blue (grand reserve) και chimay triple. Εγώ λάτρεψα την κόκκινη η οποία πίνεται στους 7 βαθμούς Κελσίου.
Πρόκειται για μία ιδιαίτερα δυνατή μπύρα, αρκετά δροσιστική, αλλά με βελούδινη αίσθηση στη γλώσσα, με έντονο φρουτώδες άρωμα, ελαφρά πικρή επίγευση και βαθύ κανελοκόκκινο χρώμα.
Συνδυάζεται καταπληκτικά με τυριά (υπάρχουν και τυριά chimay τα οποία είναι μοναδικά) ή με οποιοδήποτε πικάντικο έδεσμα.
Αναζητήστε τη και στην Ελλάδα...και θα με θυμηθείτε...
Εις υγείαν !
Σημείωση ChiefChef: Για όσους αγαπούν αυτή τη μπύρα, έχει σχετικές συνταγές στο site τους, επιλέγοντας την κατηγορία Gastronomy. Μπορείτε να διαλέξετε συνταγή ανάλογα με τον τύπο της μπύρας (π.χ red, blue), τον τύπο του πιάτου (π.χ. ορεκτικό, κυρίως πιάτο), το βαθμό δυσκολίας της συνταγής ή και τα τυριά που βγάζουν.
Μπύρα Chimay
Γνωρίζω ότι μπορείτε να τη βρείτε και στην Ελλάδα σε καλές μπυραρίες. Πρόκειται για μία μπύρα που παράγεται αποκλειστικά από μοναχούς σε ένα μοναστήρι της Βαλλονίας, στο νότιο Βέλγιο. Υπάρχει σε...
Βιβλιογραφία/URLs για μπύρες
Βιβλιογραφία Beer from Germany, 1996. Beer and health: http://www.bier.de/b-130e.html Beer from Germany, 1996. Brewing beer: http://www.bier.de/b-070e.html Beer from Germany, 1996. History of beer:...