Εκτέλεση:
Καθαρίζετε τα μύδια πολύ καλά από τα "μαλλιά".
Τα βάζετε σε μια κατσαρόλα με νερό και αφήνετε να βράσουν.
Όταν ανοίξουν τα αφήνετε λίγο ακόμα και τα σουρώνετε.
Χωρίζετε τη σαρκα από τα όστρακα και τα αφήνετε στην άκρη.
Βάζετε σε ένα μικρό τηγανάκι (σαγανακι) το λάδι να κάψει.
Προσθέτετε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί.
Ρίχνετε την ντομάτα και τον πελτέ, ανακατεύετε και χαμηλώνετε τη φωτιά.
Μόλις πάρει βράση προσθέτετε τα μύδια και ψήνετε μέχρι να μείνουν με τη σάλτσα τους.
Ρίχνετε τη φέτα και ανακατεύετε.
Αφήνετε 5 λεπτά ακόμα στη φωτιά και σερβίρετε.
Καθαρίζετε τα μύδια πολύ καλά από τα "μαλλιά".
Τα βάζετε σε μια κατσαρόλα με νερό και αφήνετε να βράσουν.
Όταν ανοίξουν τα αφήνετε λίγο ακόμα και τα σουρώνετε.
Χωρίζετε τη σαρκα από τα όστρακα και τα αφήνετε στην άκρη.
Βάζετε σε ένα μικρό τηγανάκι (σαγανακι) το λάδι να κάψει.
Προσθέτετε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί.
Ρίχνετε την ντομάτα και τον πελτέ, ανακατεύετε και χαμηλώνετε τη φωτιά.
Μόλις πάρει βράση προσθέτετε τα μύδια και ψήνετε μέχρι να μείνουν με τη σάλτσα τους.
Ρίχνετε τη φέτα και ανακατεύετε.
Αφήνετε 5 λεπτά ακόμα στη φωτιά και σερβίρετε.
Μπακαλιάρος με κόκκινη σκορδαλιά
Υλικά: 1 κιλό παστό μπακαλιάρο 4-5 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο) 4 σκελίδες σκόρδο 200 γραμμάρια λάδι 2-3 κουταλιές ξίδι 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αλατοπίπερο...
Αγγινάρες με σουπιές και πατάτες
Υλικά 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες 200 γρ. άσπρο ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό 600 γρ....
Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας
Υλικά 8 μεγάλα μπαρμπούνια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες) 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες...