ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΨΑΡΙΚΑ
ΜΥΔΙΑ ΜΕ ΚΡΑΣΙ

 

Υλικά:
  • 1 κιλό μύδια (χωρίς το κέλυφός τους)
  • 1 ποτήρι άσπρο ξηρό κρασί
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • λίγο φρέσκο βούτυρο
  • 4-5 κλωναράκια κόλιαντρο (βλ. στο γλωσσάρι κόλιαντρος)
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κουτ. σούπας άσπρη σάλτσα (παχύρευστη σαν κρέμα)
  • Εκτέλεση:
    • Βάζετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και τσιγαρίζετε το σκόρδο και το κρεμμύδι (2-3 λεπτά). Σβήνετε με το κρασί.
    • Προσθέτετε τα μύδια, τον κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα σας. Σιγοβράζετε για ένα τέταρτο.
    Όταν είναι έτοιμο το φαγητό, περιχύνετε τα μύδια με την άσπρη σάλτσα και σερβίρετε με ψωμί φρυγανισμένο.

    ΨΑΡΙΚΑ

    Μπακαλιάρος με κόκκινη σκορδαλιά

    Υλικά: 1 κιλό παστό μπακαλιάρο 4-5 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο) 4 σκελίδες σκόρδο 200 γραμμάρια λάδι 2-3 κουταλιές ξίδι 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αλατοπίπερο...

    ΨΑΡΙΚΑ

    Αγγινάρες με σουπιές και πατάτες

    Υλικά 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες 200 γρ. άσπρο ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό 600 γρ....

    ΨΑΡΙΚΑ

    Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας

    Υλικά 8 μεγάλα μπαρμπούνια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες) 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες...

    ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ