ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΨΑΡΙΚΑ
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΣΑΦΡΑΝ
Υλικά:
- 1/2 κιλό γαρίδες (για να είναι όντως γρήγορη συνταγή, επιλέγουμε καθαρισμένες, κατεψυγμένες)
- 150 γραμ. γιαούρτι
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κουταλιά κοπανισμένους σπόρους κόλιαντρου (βλ. γλωσσάρι κόλιαντρος)
- 1/2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
- 1/2 κουταλάκι κορν φλάουρ
- 1/4 γραμ. σαφράν (η συνήθης συσκευασία είναι του 1 γραμ., οπότε ξεχωρίζουμε το 1/4 αυτής)
- 1 ποτήρι νερό
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο για το τηγάνι
- αλάτι
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Είδος
Κλειδιά
γαρίδες, γιαούρτι, σαφράν, κόλιαντρος, κόλιανδρος, κόλιαντρο, σκόρδο, κεμμυδάκια, κορν, φλάουρ, ψαρικά, κρόκος, ρύζι, μπασμάτι, basmati
Εκτέλεση:
- Ξεπλένουμε και στεγνώνουμε τις γαρίδες (αν πρόκειται για φρέσκες, τις καθαρίζουμε προηγουμένως, αφήνοντας την ουρά).
- Σωτάρουμε ελαφρά τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια σε αντικολλητικό τηγάνι και στη συνέχεια ρίχνουμε και τις γαρίδες.
- Προσθέτουμε τη σκελίδα του σκόρδου λιωμένη, το σαφράν και, αφού ανακατέψουμε ελαφρά, αλατίζουμε και ρίχνουμε το κόλιαντρο, το πιπέρι καγιέν και το 1/2 ποτήρι νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Εν τω μεταξύ διαλύουμε το κορν φλάουρ στο υπόλοιπο νερό και το ανακατεύουμε με το γιαούρτι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα, οπότε το προσθέτουμε στις γαρίδες. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να πιει τα υγρά του, ανακατεύοντας προσεχτικά όταν χρειάζεται.
Μπακαλιάρος με κόκκινη σκορδαλιά
Υλικά: 1 κιλό παστό μπακαλιάρο 4-5 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο) 4 σκελίδες σκόρδο 200 γραμμάρια λάδι 2-3 κουταλιές ξίδι 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αλατοπίπερο...
Αγγινάρες με σουπιές και πατάτες
Υλικά 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες 200 γρ. άσπρο ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό 600 γρ....
Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας
Υλικά 8 μεγάλα μπαρμπούνια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες) 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες...