ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΨΑΡΙΚΑ
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΓΛΥΚΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

 

Υλικά:
  • γαρίδες
  • 1 παντζάρι
  • 3-4 καρότα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • λάδι
  • χυμό ενός πορτοκαλιού (ίσως και παραπάνω)
  • αλάτι, κόκκινο πιπέρι
  • μια κουταλίτσα μαύρη ζάχαρη
  • φιδέ (μια εναλλακτική ελληνική για τα νούντλς, πολύ καλή μάλιστα)
Εκτέλεση:
  • Βάζουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι να κάψει λίγο. Ρίχνουμε τις γαρίδες και τις γυρίζουμε μέχρι να τηγανιστούν. Στην αρχή σε δυνατή και μετά πιο μέτρια φωτιά. Όταν δούμε ότι κοντεύουν να γίνουν, ρίχνουμε και τις σκελίδες του σκόρδου, να δώσουν την μυρωδιά τους.
  • Μετά ρίχνουμε το παντζάρι και τα καρότα. Έχουμε κόψει και τα δυο σε μακρόστενες λεπτούτσικες λωρίδες. Τα γυρίζουμε και αυτά μαζί με τις γαρίδες. Το λαδάκι θα αρχίσει να παίρνει ένα γλυκό κόκκινο χρώμα. Όταν δούμε ότι όλα είναι σαν σε γιορτή χαρούμενα και ροδοκοκκινισμένα, σβήνουμε την φωτιά τους με τον πορτοκαλί χυμό μας. Προσθέτουμε και μια κουταλίτσα μαύρη ζάχαρη για να τους γλυκάνουμε, αλάτι και κόκκινο πιπέρι για να ανάψουνε και να δώσουν όλο τους τον εαυτό.
  • Χαμηλώνουμε την φωτιά στο 1 μιση και βράζουμε. Αν δούμε ότι χρειάζεται νερό, ρίχνουμε μισό νερό μισό πορτο κάλι.
  • Όταν είναι έτοιμο, σβήνουμε και σερβίρουμε με: φιδέ βρασμένο al dente και σοταρισμένο με βουτυράκι. Βάζουμε σε ένα ρηχό πιάτο τον φιδέ από πάνω γαρίδες και από πάνω λωρίδες από καρότα και παντζάρια.
Eνα άσπρο κρασί θα ήταν και το επιστέγασμα της απόλαυσης!
Εύχομαι καλή σας όρεξη!

ΨΑΡΙΚΑ

Μπακαλιάρος με κόκκινη σκορδαλιά

Υλικά: 1 κιλό παστό μπακαλιάρο 4-5 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο) 4 σκελίδες σκόρδο 200 γραμμάρια λάδι 2-3 κουταλιές ξίδι 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αλατοπίπερο...

ΨΑΡΙΚΑ

Αγγινάρες με σουπιές και πατάτες

Υλικά 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες 200 γρ. άσπρο ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό 600 γρ....

ΨΑΡΙΚΑ

Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας

Υλικά 8 μεγάλα μπαρμπούνια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες) 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ