Υλικά για την σάλτσα μαγιονέζα
Συμβουλή σερβιρίσματος: Εγώ τη σερβίρω σε ψηλά, πλατιά ποτήρια με πόδι, κρατάω λίγες γαριδούλες ακαθάριστες (2 για κάθε ποτήρι), και τις προσθέτω στη μέση του ποτηριού. Επίσης γαρνίρω με λίγα Σαντορινιά ντοματίνια κι αυτό ήταν...
- 200 γραμ. μαγιονέζα
- 200 γραμ. στραγγιστό γιαούρτι
- λίγο ουίσκι (όπου αναφέρω λίγο, είναι θέμα προτίμησης, ο καθένας θα βρει τις ποσότητες σύμφωνα με τα γούστα του...)
- 1 ½ κουταλιά της σούπας κέτσαπ
- λίγο άνηθο ή μαϊντανό και 6-7 σταγόνες ταμπάσκο
- Βράζω τις γαρίδες σε αλατισμένο νερό με 3 κουταλιές της σούπας ξίδι, πιπέρι και τη δάφνη για 8-10 λεπτά. Τις καθαρίζω. Τις περιχύνω με το κονιάκ και τις αφήνω να μείνουν για 10 λεπτά.
- Ρίχνω το κέτσαπ στη σάλτσα μαγιονέζας, ανακατεύω, και στο τέλος προσθέτω και την κρέμα γάλακτος. Αφού στραγγίξω τις γαρίδες τις ρίχνω στο μείγμα και ανακατεύω ελαφρά.
Συμβουλή σερβιρίσματος: Εγώ τη σερβίρω σε ψηλά, πλατιά ποτήρια με πόδι, κρατάω λίγες γαριδούλες ακαθάριστες (2 για κάθε ποτήρι), και τις προσθέτω στη μέση του ποτηριού. Επίσης γαρνίρω με λίγα Σαντορινιά ντοματίνια κι αυτό ήταν...
Μπακαλιάρος με κόκκινη σκορδαλιά
Υλικά: 1 κιλό παστό μπακαλιάρο 4-5 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο) 4 σκελίδες σκόρδο 200 γραμμάρια λάδι 2-3 κουταλιές ξίδι 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αλατοπίπερο...
Αγγινάρες με σουπιές και πατάτες
Υλικά 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες 200 γρ. άσπρο ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό 600 γρ....
Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας
Υλικά 8 μεγάλα μπαρμπούνια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες) 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες...