ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΨΑΡΙΚΑ
ΕΡΩΤΙΚΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΓΑΡΙΔΑΣ

 

Γαρίδες Μαρινάτα


Υλικά:
  • 1 κιλό γαρίδες (μεγάλες, νούμερο 1)
  • ½ κιλό φέτα Ελάτης ή Παρνασσού
  • 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 10 φέτες μπέικον (ψιλοκομμένες)
  • 3 πράσινες και κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε φέτες
  • 1 ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο μαζί με τα κοτσάνια
  • 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο μαζί με τα κοτσάνια
  • 2 γαρύφαλλα ή ½ κουταλάκι τριμμένο γαρίφαλο
  • 2 πρέζες κανέλλα
  • Αλάτι κατά βούληση
  • 4 φρέσκιας ντομάτες σε κύβους ή 1 κουτί ντοματάκια
  • 1 ποτήρι visanto
  • ½ κουταλάκι λευκό πιπέρι
Εκτέλεση
  • Τσιγαρίζετε το μπέικον και στο λίπος του το κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέτετε τις γαρίδες.
  • Αφήνετε 3 λεπτά, σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε την ντομάτα.
  • Όταν πάρει βράση, ρίχνετε τα γαρύφαλλα μαζί με την κανέλα, το αλάτι, το πιπέρι.
  • Αφήνετε για περίπου 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και όταν είναι έτοιμες προσθέτετε την φέτα, το δυόσμο και το βασιλικό.
  • Σκεπάζετε το σκεύος και αφήνετε για 5 λεπτά να αρωματιστούν.
Σερβίρετε με ρύζι ή ταλιατέλες.

Γαρίδες με Μέλι και Σουσάμι.


Υλικά:
  • 1 κιλό γαρίδες (μεσαίες)
  • 3 κουταλιές soy sauce
  • 2 κουταλιές μέλι
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο (λιωμένη)
  • Σουσάμι
  • 1 κρεμμύδι
  • Πιπέρι (λίγο)
  • Φρεσκοτριμμένο τζιντζερ η αποξηραμένο
  • Σουσαμέλαιο
Εκτέλεση
  • Ανακατεύετε τα υλικά: soy sauce, ελαιόλαδο, μέλι και σκόρδο και μαρινάρετε για μια ώρα τις γαρίδες.
  • Τις βουτάτε μέσα σε σουσάμι σαν να τις πανάρετε.
  • Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι σε σουσαμέλαιο και προσθέτετε τις γαρίδες αφήνοντας για 3-5 λεπτά.
  • Σβήνετε με την υπόλοιπη μαρινάτα, προσθέτετε το τριμμένο τζιντζερ, αλάτι και πιπέρι.
  • Αφήνετε για λίγα λεπτά να ψηθούν και αν χρειαστεί υγρά, προσθέστε λίγο soy sauce.
Σερβίρετε με κρεμμυδάκια, μικρά στρογγυλά, τσιγαρισμένα με λίγο μπέικον.

Γαρίδες αλά κρεμ


Υλικά:
  • 1 κιλό γαρίδες
  • 1 κρέμα γάλακτος
  • 1 σκελίδα σκόρδο (λιωμένη)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά κέτσαπ ή πελτέ
  • 2 κουταλιές μουστάρδα
  • ½ κουταλάκι κάρυ
  • 4 κουταλιές Ελαιόλαδο
  • βασιλικό
  • πιπέρι , αλάτι
Εκτέλεση
  • Μαρινάρετε τις γαρίδες για μια ώρα σε (3 κουταλιές) ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο, το κρεμμύδι και το βασιλικό.
  • Τσιγαρίζετε τα υλικά σε 1 κουταλιά ελαιόλαδου για 3 λεπτά.
  • ΠΡΟΕΡΑΙΤΙΚΑ: Σβήνετε με λίγο άσπρο κρασί.
  • Προσθέτετε το υπόλοιπο από τη μαρινάτα και αφήνετε για 5 λεπτά να δέσει.
  • Ρίχνετε μέσα τη μουστάρδα, τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι και σιγοψήνετε για αλλά 5 λεπτά.
  • Τέλος, ρίχνετε την κρεμά γάλακτος, σβήνετε την φωτιά και αφήνετε να μελώσουν.
Σερβίρετε με καλαμπόκι και μανιτάρια στον ατμό. Γαριδομάνια! Καλή Όρεξη!

ΨΑΡΙΚΑ

Μπακαλιάρος με κόκκινη σκορδαλιά

Υλικά: 1 κιλό παστό μπακαλιάρο 4-5 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο) 4 σκελίδες σκόρδο 200 γραμμάρια λάδι 2-3 κουταλιές ξίδι 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αλατοπίπερο...

ΨΑΡΙΚΑ

Αγγινάρες με σουπιές και πατάτες

Υλικά 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες 200 γρ. άσπρο ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό 600 γρ....

ΨΑΡΙΚΑ

Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας

Υλικά 8 μεγάλα μπαρμπούνια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες) 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ