ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΨΑΡΙΚΑ
ΕΡΩΤΙΚΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΓΑΡΙΔΑΣ
Γαρίδες Μαρινάτα
Υλικά:
- 1 κιλό γαρίδες (μεγάλες, νούμερο
1)
- ½ κιλό φέτα Ελάτης ή Παρνασσού
- 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 10 φέτες μπέικον (ψιλοκομμένες)
- 3 πράσινες και κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
- 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε φέτες
- 1 ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο μαζί
με τα κοτσάνια
- 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο μαζί
με τα κοτσάνια
- 2 γαρύφαλλα ή ½ κουταλάκι τριμμένο
γαρίφαλο
- 2 πρέζες κανέλλα
- Αλάτι κατά βούληση
- 4 φρέσκιας ντομάτες σε κύβους ή 1 κουτί ντοματάκια
- 1 ποτήρι visanto
- ½ κουταλάκι λευκό πιπέρι
Εκτέλεση
Υλικά:
Υλικά:
- Τσιγαρίζετε το μπέικον και στο λίπος του το κρεμμύδι και το
σκόρδο και προσθέτετε τις γαρίδες.
- Αφήνετε 3 λεπτά, σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε την
ντομάτα.
- Όταν πάρει βράση, ρίχνετε τα γαρύφαλλα μαζί με την
κανέλα, το αλάτι, το πιπέρι.
- Αφήνετε για περίπου 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και όταν είναι
έτοιμες προσθέτετε την φέτα, το δυόσμο και το βασιλικό.
- Σκεπάζετε το σκεύος και αφήνετε για 5 λεπτά να αρωματιστούν.
Γαρίδες με Μέλι και Σουσάμι.
Υλικά:
- 1 κιλό γαρίδες (μεσαίες)
- 3 κουταλιές soy sauce
- 2 κουταλιές μέλι
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο (λιωμένη)
- Σουσάμι
- 1 κρεμμύδι
- Πιπέρι (λίγο)
- Φρεσκοτριμμένο τζιντζερ η
αποξηραμένο
- Σουσαμέλαιο
- Ανακατεύετε τα υλικά: soy sauce, ελαιόλαδο, μέλι και σκόρδο και
μαρινάρετε για μια ώρα τις γαρίδες.
- Τις βουτάτε μέσα σε σουσάμι σαν να τις πανάρετε.
- Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι σε σουσαμέλαιο και προσθέτετε τις
γαρίδες αφήνοντας για 3-5 λεπτά.
- Σβήνετε με την υπόλοιπη μαρινάτα, προσθέτετε το τριμμένο
τζιντζερ, αλάτι και πιπέρι.
- Αφήνετε για λίγα λεπτά να ψηθούν και αν χρειαστεί υγρά,
προσθέστε λίγο soy sauce.
Γαρίδες αλά κρεμ
Υλικά:
- 1 κιλό γαρίδες
- 1 κρέμα γάλακτος
- 1 σκελίδα σκόρδο (λιωμένη)
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά κέτσαπ ή πελτέ
- 2 κουταλιές μουστάρδα
- ½ κουταλάκι κάρυ
- 4 κουταλιές Ελαιόλαδο
- βασιλικό
- πιπέρι , αλάτι
- Μαρινάρετε τις γαρίδες για μια ώρα σε (3 κουταλιές) ελαιόλαδο
μαζί με το σκόρδο, το κρεμμύδι και το βασιλικό.
- Τσιγαρίζετε τα υλικά σε 1 κουταλιά ελαιόλαδου για 3 λεπτά.
- ΠΡΟΕΡΑΙΤΙΚΑ: Σβήνετε με λίγο άσπρο κρασί.
- Προσθέτετε το υπόλοιπο από τη μαρινάτα και αφήνετε για 5 λεπτά
να δέσει.
- Ρίχνετε μέσα τη μουστάρδα, τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι και
σιγοψήνετε για αλλά 5 λεπτά.
- Τέλος, ρίχνετε την κρεμά γάλακτος, σβήνετε την φωτιά και
αφήνετε να μελώσουν.
Μπακαλιάρος με κόκκινη σκορδαλιά
Υλικά: 1 κιλό παστό μπακαλιάρο 4-5 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο) 4 σκελίδες σκόρδο 200 γραμμάρια λάδι 2-3 κουταλιές ξίδι 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αλατοπίπερο...
Αγγινάρες με σουπιές και πατάτες
Υλικά 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες 200 γρ. άσπρο ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό 600 γρ....
Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας
Υλικά 8 μεγάλα μπαρμπούνια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες) 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες...