ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΨΑΡΙΚΑ
AΡΩΜΑΤΙΚΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

 

Υλικά:
  • 1 κουτί κρέμα γάλακτος 350ml,
  • 400gr ρύζι για πιλάφι(ή σπυρωτό),
  • 400gr βρασμένες γαρίδες (κατεψυγμένες ή φρέσκες, πάντως μικρές),
  • 1 ματσάκι μαϊντανό και 1 άνηθο,
  • 6 κουταλιές βούτυρο,
  • 6 κουταλιές ουίσκι,
  • 3 κρεμμυδάκια μικρά,
  • αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση:
  • Bράζετε το ρύζι σε αλατισμένο νερό.
  • Σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο, προσθέτε τα μυρωδικά και μόλις τσιγαριστούν ελάφρα προσθέτετε και το βρασμένο ρύζι ανακατεύοντας διαρκώς για να μην κολλήσει (σε χαμηλή φωτιά).
  • Σε άλλο κατσαρολάκι τσιγαρίζετε τα κρεμμυδάκια, τα οποία έχετε ψιλοκόψει και ρίχνετε μετά τις γαρίδες. Δεν χρειάζεται να προσθέσετε νερό, θα βγάλουν οι γαρίδες (ιδίως αν είναι κατεψυγμένες).
  • Tις αφήνετε να βράσουν σε σιγανή φωτιά μέχρι να πιουν τα υγρά τους και δυναμώνετε λίγο πριν να ρίξετε το ουίσκι.
  • Ρίχνετε το ουίσκι και περιμένετε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί.
  • Χαμηλώνετε την φωτιά και ρίχνετε σιγά- σιγά την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας διαρκώς. Αλατοπιπερώνουμε.
  • Μόλις "δέσει", σερβίρετε!
Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!

ΨΑΡΙΚΑ

Μπακαλιάρος με κόκκινη σκορδαλιά

Υλικά: 1 κιλό παστό μπακαλιάρο 4-5 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο) 4 σκελίδες σκόρδο 200 γραμμάρια λάδι 2-3 κουταλιές ξίδι 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αλατοπίπερο...

ΨΑΡΙΚΑ

Αγγινάρες με σουπιές και πατάτες

Υλικά 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες 200 γρ. άσπρο ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό 600 γρ....

ΨΑΡΙΚΑ

Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας

Υλικά 8 μεγάλα μπαρμπούνια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες) 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ