Υλικά για τη σάλτσα
- 1 κουτί κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ 250ml
- 150 γρ. καθαρισμένες βρασμένες γαρίδες (θα βρείτε έτοιμες στο supermarket)
- 30 γραμ. βούτυρο
- 40 γραμ. αλεύρι
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 ντομάτα ώριμη
- 2 κουταλιές ουίσκι
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- χυμό ενός λεμονιού
- αλάτι, λευκό πιπέρι
Εκτέλεση
Πρώτα από όλα, ψήνουμε το ψάρι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180-200 βαθμούς Κελσίου. Βάζουμε σε ένα ταψάκι (ή στη σχάρα ακόμα καλύτερα) τις φέτες ψαριού αφού πρώτα τις αλατοπιπερώσουμε και τις αλείψουμε με λίγο λάδι.
Ψήνουμε το σολομό κανά μισάωρο περίπου (ανάλογα με το φούρνο που έχετε) και προς το τέλος το χτυπάμε με γκριλ (να ξεροψηθεί απ'έξω). Μην αφήσετε το ψάρι να στεγνώσει τελείως.
Ετοιμάζουμε τη συνοδευτική σάλτσα γαρίδας.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε ελαφρά με το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να ξανθύνει. Τρίβουμε τη ντομάτα και την προσθέτουμε μαζί με τη ζάχαρη, το αλεύρι και το ουίσκι.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε λίγο λίγο την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε το μείγμα να βράσει σε ΠΟΛΥ ΑΡΓΗ φωτιά για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τις γαρίδες, το χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για άλλα 5 λεπτά.
Σερβίρουμε το σολομό ζεστό και περιχύνουμε πάνω του τη σάλτσα που μόλις φτιάξαμε.
Συνοδέψτε το φαγητό αυτό με ένα ωραίο άσπρο κρασί που να ταιριάζει με ψαρικά. Άντε και καλή σας όρεξη...
Μπακαλιάρος με κόκκινη σκορδαλιά
Υλικά: 1 κιλό παστό μπακαλιάρο 4-5 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο) 4 σκελίδες σκόρδο 200 γραμμάρια λάδι 2-3 κουταλιές ξίδι 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αλατοπίπερο...
Αγγινάρες με σουπιές και πατάτες
Υλικά 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες 200 γρ. άσπρο ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό 600 γρ....
Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας
Υλικά 8 μεγάλα μπαρμπούνια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες) 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες...