από
afratos
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
NAPOLITANA GRECA
Υλικά (για 4 άτομα:):
- 500 γρ. spaghetti
- 500 ml χυμό ντομάτας
- 1 κ.γ. ντοματοπολτό
- 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ελαιόλαδο
- λίγες ελιές κομμένες στα 4
- 150 γρ. φέτα
- αλάτι
- πιπέρι
- θυμάρι
- βασιλικό
- ζάχαρη
- 1 καυτερή κόκκινη πιπερίτσα
- 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
Εκτέλεση:
Σωτάρουμε στο λάδι το σκόρδο, το κρεμμύδι και την πιπεριά.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τον πολτό, λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, βασιλικό και θυμάρι.
Όταν πάρει 2-3 βράσεις η σάλτσα ρίχνουμε τις ελιές και τα μακαρόνια (μισοβρασμένα) και αφήουμε να πάρει ακόμα μια βράση.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τη φέτα τριμμένη και παίρνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Προεραιτικά μπορούμε να προσθέσουμε πάπρικα και ρίγανη.
Συνδυάζεται ευχάριστα με κόκκινο κρασί.
Καλή σας όρεξη!
Σωτάρουμε στο λάδι το σκόρδο, το κρεμμύδι και την πιπεριά.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τον πολτό, λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, βασιλικό και θυμάρι.
Όταν πάρει 2-3 βράσεις η σάλτσα ρίχνουμε τις ελιές και τα μακαρόνια (μισοβρασμένα) και αφήουμε να πάρει ακόμα μια βράση.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τη φέτα τριμμένη και παίρνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Προεραιτικά μπορούμε να προσθέσουμε πάπρικα και ρίγανη.
Συνδυάζεται ευχάριστα με κόκκινο κρασί.
Καλή σας όρεξη!
Μακαρόνια ογκρατέν
Υλικά (για 6 άτομα): ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο 4 κουταλιές σούπας αλεύρι 3 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα 2 φλιτζάνια τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα αλάτι, πιπέρι, πάπρικα 1 μέτριο...
Μακαρόνια με κιμά
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ (3-4 άτομα) ΥΛΙΚΑ 1/2 πακέτο μακαρόνια 1 τριμμένη ντομάτα ή ανάλογο πελτέ 1/4 κιμά (μοσχαρίσιο, χοιρινό ή ανάμεικτο) 5 ποτήρια νερό 2 φλιτζάνια του καφέ λάδι 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι...
Σπαγγέτι καρμπονάρα
Υλικά: 1/2 κιλό σπαγέτι βρασμένα σε αλατισμένο νερό 1/4 μπέικον μακρόστενο ψιλοκομμένο 1/4 ζαμπόν ψιλοκομένο ή 1/2 ZWANN τριμμένο 1/4 GOUDA τριμμένο 1/4 KERRYGOLD τριμμένο 1 κρέμα γάλακτος (μεσαίο...