ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS
ΝΤΙΠ ΠΙΠΕΡΙΑΣ

 

  • Ψήνετε όσες θέλετε (για ένα γεμάτο μπολ 10 αρκούν) στην προ τελευταία θέση του φούρνου σας στο γκρίλ, χωρίς λάδι και μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους.
  • Τις βγάζετε, τις κλείνετε σε νάυλον σακκουλάκι για μισή ώρα και τις καθαρίζετε καλά και απ' τη φλούδα.
  • Τις βάζετε σε μιξεράκι με όση φέτα τυρί προτιμάτε και από λίγο αλάτι, λάδι, ξίδι και τις αλέθετε να γίνουν πολτός.
  • Δοκιμάζετε και συμπληρώνετε όποιο υλικό απ τα παραπάνω σας λείπει γευστικά.

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Μπεσαμέλ

Μπεσαμέλ ΥΛΙΚΑ (μεγάλο ταψί) 1 lt. Γάλα 9 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο αλάτι 4 αυγά 1 φλιτζάνι λάδι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε κρύο γάλα ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε συνέχεια σε...

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Σάλτσα Βινεγκρέτ

Πρώτα από όλα, η βινεγκρέτ στη μετεξέλιξή της μπορεί να περιέχει και κρεμμύδι, κάπαρη, μουστάρδα, αντσούγιες, κρόκο αυγού. Η βασική διαφορά όμως είναι πως η βινεγκρέτ αντίθετα με το λαδόξιδο...

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Σάλτσα για μπάρμπεκιου

Υλικά 1 κουτ. σούπας βούτυρο 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη 2 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί 1 1/2 φλιτζ. τσαγιού νερό 1/3 κουτ. σούπας tabasco 1 κουτ. τσαγιού σκούρα ζάχαρη 3...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ