από THALOS

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΙΜΑΔΕΣ
ΟΙ ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΤΗΣ ΦΟΥΛΑΣ

 

Υλικά:
  • 1 κιλό κιμά (χοιρινό-μοσχαρίσιο)
  • 2 αυγά
  • 1 μέτριο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 1 σκελίδα σκόρδο (πολτοποιημένη)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/5 του ψωμιου (κατά προτίμηση μπαγιάτικο)
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. κακάο
  • 1 φλυτζανάκι του καφέ γάλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα φαγητού
  • αλάτι-πιπέρι-ρίγανη
  • αλεύρι για το τηγάνισμα
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Είδος
Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε τον κιμά,το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον μαϊντανό. Ζυμώνουμε για λίγο.

Ρίχνουμε τα αυγά με το ασπράδι, το λάδι και το ψωμί(αφού το έχουμε βρέξει καλά και το στίψουμε).

Σε ένα μπρίκι βράζουμε για λίγο το γάλα με το κακάο. Το ρίχνουμε μέσα και προσθέτουμε τη σόδα, μαζί με το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη.

Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι η ζύμη να γίνει ένα χρώμα. Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για περίπου μια ώρα.

Τη βγάζουμε, πλάθουμε μπάλες, τις αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε σπορέλαιο.

Οι κεφτέδες της Φούλας γίνονται πολύ αφράτοι και τρώγονται ακόμη και κρύοι.

Καλή όρεξη.

ΚΙΜΑΔΕΣ

Στρούντελ Λαχμαντσούν

Υλικά (Για το λαχμαντσούν): 500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο 500 γραμ. κιμά χοιρινό 1,5 κονσέρβας κονκασέ ή ακόμα καλύτερα ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα (για όσους έχουν την ευτυχία να μαγειρεύουν στην...

ΚΙΜΑΔΕΣ

Σουτζουκάκια Σμυρνέικα

Υλικά : μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά 1 μεγάλο κρεμμύδι 2 σκελίδες σκόρδο 1 ματσάκι μαιντανό φρυγανιά τριμμένη 1 αβγό λίγο λάδι λίγο κρασί κόκκινο ή ξύδι κύμινο, ρίγανη, πιπέρι μαύρο, αλάτι, λίγο μπαχάρι...

ΚΙΜΑΔΕΣ

Κιμαδόπιτα

Υλικά: 1 πακέτο γαλλική σφολιάτα 600 γραμ. κιμά 25 φέτες μοτσαρέλα σε φέτες του τοστ 300 γραμ. τριμμένο ρεγκάτο 2 πιπεριές κομμένες σε φέτες 2 κουτιά μανιτάρια σε φέτες ξαλμυρισμένα Για τον κιμά: 1...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ