Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε τον κιμά βάζοντας μέσα κρεμμύδι, σκόρδο, 2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά, 2 κουταλιές ελαιόλαδο, μαϊντανό, μια πρέζα κύμινο, αλάτι και πιπέρι.
Απλώνουμε τον κιμά σε ένα τετράγωνο και βάζουμε μέσα - κομμένες σε λωρίδες τις πιπεριές αφού τις έχουμε ψήσει. Τρίβουμε στη μέση τη φέτα και ενώνουμε τις 2 άκρες του κιμά έτσι ώστε να γίνει ρολό.
Το ψήνουμε στους 180ο για 45 λεπτά περίπου. Σερβίρεται με ρύζι.
Ζυμώνουμε τον κιμά βάζοντας μέσα κρεμμύδι, σκόρδο, 2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά, 2 κουταλιές ελαιόλαδο, μαϊντανό, μια πρέζα κύμινο, αλάτι και πιπέρι.
Απλώνουμε τον κιμά σε ένα τετράγωνο και βάζουμε μέσα - κομμένες σε λωρίδες τις πιπεριές αφού τις έχουμε ψήσει. Τρίβουμε στη μέση τη φέτα και ενώνουμε τις 2 άκρες του κιμά έτσι ώστε να γίνει ρολό.
Το ψήνουμε στους 180ο για 45 λεπτά περίπου. Σερβίρεται με ρύζι.
Στρούντελ Λαχμαντσούν
Υλικά (Για το λαχμαντσούν): 500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο 500 γραμ. κιμά χοιρινό 1,5 κονσέρβας κονκασέ ή ακόμα καλύτερα ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα (για όσους έχουν την ευτυχία να μαγειρεύουν στην...
Πικάντικοι κεφτέδες με σάλτσα δυόσμου
Υλικά (για τους κεφτέδες): 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά (εναλλακτικά αρνίσιο) 2 φέτες ψωμί μουλιασμένες σε νερό και στραγγισμένες 1 κρεμμύδι τριμμένο 2 μικρές σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φετούλες μερικά...
Σουτζουκάκια Σμυρνέικα
Υλικά : μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά 1 μεγάλο κρεμμύδι 2 σκελίδες σκόρδο 1 ματσάκι μαιντανό φρυγανιά τριμμένη 1 αβγό λίγο λάδι λίγο κρασί κόκκινο ή ξύδι κύμινο, ρίγανη, πιπέρι μαύρο, αλάτι, λίγο μπαχάρι...