ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ETHNIC
PAELLA (ΠΑΕΓΙΑ) Α ΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

 

Για την υλοποίηση θα χρειαστούμε πέντε άτομα

Υλικά:
  • 1 κούπα καφέ αγνό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κιλό κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομματάκια
  • 500 gr βοδινό κρέας κατά προτίμηση με λίγο κόκκαλο και κομμένο σε κομμάτια 3-5 cm
  • 3 μικρά κρεμμυδάκια
  • 4 skordakia
  • 1 μεγάλη κουταλιά πάπρικα
  • 400gr ριζότο
  • 3 ντομάτες αποφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • λίγο rosemary
  • αλάτι, πιπέρι
  • κεφαλάκια ή σκόνη σαφράν
  • 250gr καλαμαράκια
  • 200gr πράσινα φασόλια
  • 500gr μύδια
  • 200gr γαρίδες
  • 100gr άσπρα φασόλια
Εκτέλεση:
  • Ζεστένετε το λάδι στην κατσαρόλα (στην ιδανική περίπτωση έχετε ειδική κατσαρόλα για paella και προσθέτετε το κοτόπουλο, το οποίο τσιγαρίζετε για 10 λεπτά. Προσοχή: δεν πρέπει να ψηθεί. Μόλις ζεσταθεί λίγο η κατάσταση ρίχνετε μέσα κρεμμύδια και σκόρδο και τσιγαρίζετε ξανά για 5 λεπτά. Πάλι προσοχή: μη σας ξεροψηθεί το κοτόπουλο
  • Ρίχνετε μέσα την πάπρικα, το ρύζι και ξαναανακατεύετε για 2 λεπτά.
  • Προσθέτετε ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, rosemary και ανακατεύετε για 1 λεπτό
  • Ρίχνετε σαφράν. Βράστε το ανακατεύοντας γα 10 λεπτα (χρησιμοποιήστε μια λεπτή κουτάλα για να μην ρίξετε όλη τη paella έξω από το τηγάνι. Έχετε φάει το μισό γάιδαρο. Υπομονή...
  • Καθαρίζετε τα καλαμάρια και κόβετε τα πράσινα φασόλια σε κομματάκια (εδώ, ελπίζω να έχετε πάρει πραγματικά καλαμάρια και όχι πανέ ροδέλες. Αν πήρατε ροδέλες, σταματήστε αμέσως την προετοιμασία και τρέξτε στην αγορά για φρέσκα καλαμάρια, πριν κλείσει. Δεν θα μου χαλάσετε εσείς τη συνταγή με την ανευθυνότητά σας!)
  • Ρίξτε τις γαρίδες (πλυμένες έτσι;), τα καλαμάρια καθαρισμένα και τα μύδια (πλυμένα έτσι;) συν τα φασόλια στο τηγάνι με το βράζων(;) ρύζι και τα παεγίστικα μπαχαρικά. Αφήστε τα όλα μαζί να βράσουν για ακόμα 10 λεπτά.
Εάν φτάσατε μέχρι εδώ, είστε μεγάλος chef, διότι, από αυτό το σημείο, αρχίζει η απόλαυση για τους καλεσμένους σας. Αφήστε λίγο την paella να κρυώσει πάνω στη κουζίνα (10 λεπτά) και ετοιμάστε μια σαλάτα. Θα συνιστούσα μαρούλι ψιλοκομμένο με λίγη τριμμένη μέντα από πάνω. Θα σας βοηθήσει να κατέβει ευκολότερα η paella κάτω (θα με θυμηθείτε). Πάρτε ένα ξηρό λευκό κρασί και παγώστε το στους 5 βαθμούς (το κρασί μπορεί να είναι πολύ μέτριας ποιότητας αν θέλετε, δεν έχει και τόσο καθοριστική σημασία)

Καλέστε τους καλύτερους φίλους ένα Σάββατο μεσημέρι και σερβίρετε. Επικοινωνήστε μαζί μου για να με ενημερώσετε για το αποτέλεσμα και τις αντιδράσεις. Σύμφωνα με την εμπειρία μου, οι φίλοι σας θα σκάσουν στο φαΐ, στη σαλάτα και στο κρασί με αποτέλεσμα να τους πάρει ο ύπνος στον καναπέ σας. 1-2 μήνες αργότερα θα σας ζητούν πάλι να τους κάνετε το ίδιο τραπέζι.

Συμβουλή: Έχετε πρόχειρη καλού-κακού μια χωνευτική ρακή ή ένα δυνατό cognac για το τέλος. Το ιδανικό θα ήταν ένα armagnac, αλλά δεν γίνετε να τα έχουμε και όλα, ε;

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ETHNIC

Μοσχάρι chow mein

Υλικά (για 4 άτομα): ½ κιλό μοσχαράκι κομμένο σε λεπτές λωρίδες 10 αποξηραμένα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 1 κλωναράκι σέλερι 1 σκελίδα σκόρδο 3 πιπεριές...

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ETHNIC

Lecso (Ουγγρικό)

Υλικά 1 κ. πιπεριές κομμένες σε ροδέλες 1 κ. ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 κ.σ. λάδι 1 φλ. ρύζι αλάτι 1 χωριάτικο λουκάνικο ανά άτομο Εκτέλεση Σωτάρετε το κρεμμύδι με...

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ETHNIC

ISICIA OMENTATA (μπιφτέκια)

(Απίκιος 2, 1, 7) Συστατικά: 500g κιμά 1 μπαγκέτα βουτηγμένη σε άσπρο κρασί 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι 50ml Liquamen (μπορεί να αντικατασταθεί με 1/2 κλ αλάτι + λίγο λευκό κρασί)...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ