ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ETHNIC
ΠΑΕΓΙΑ
Paella (Παέγια ή Παέλια)
(για 5 άτομα)
Υλικά
- 2 φλυτζάνια ρύζι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 3 κλωνάρια μαϊντανό
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 μέτριες ντομάτες
- 2 πράσινες πιπεριές
- κομμάτια κοτόπουλο (κατά προτίμηση στήθος)
- γαρίδες, μύδια, αχιβάδες κι άλλα θαλασσινά
- αλάτι, πιπέρι, αθαφράν
- 5 κοπανισμένα γαρύφαλλα
- 1-2 πρέζες χρωματιστής σκόνης κίτρινης (δυστυχώς δεν υπάρχει στην Ελλάδα, και αν δεν έχετε φίλο στην Ισπανία να σας στείλει, απλώς την παραλείπετε)
- μισό ποτήρι νερού ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Σ’ένα τηγάνι, βάζουμε το μισό λάδι να ζεσταθεί και αφού ζεσταθεί ρίχνουμε τις 2 σκελίδες σκόρδο κ’ τα 2 κλαδιά μαϊντανό.
- Τα αφήνουμε να τσιγαριστούν περίπου 5 λεπτά κ’ τα βγάζουμε αφήνοντάς τα σ’ ένα πιατάκι.
- Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε ένα κρεμμύδι κομμένο κι αμέσως (σε 5 λεπτά) τις ντομάτες κομμένες σε κομματάκια (αν προτιμάτε ξεφλουδισμένες) κ’ τις πιπεριές επίσης κομμένες, 1 σκελίδα σκόρδο κι 1 κλαδί μαϊντανό. Τα αφήνουμε όλα αυτά να τσιγαριστούν 15 λεπτά, λειώνοντας τις ντομάτες με την άκρη μιας κουτάλας με τρύπες.
- Το σβήνουμε και το περνάμε από τον μύλο μαζί με τις σκελίδες σκόρδο και τα κλαδιά μαϊντανού και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα αφού πρώτα μετρήσουμε σε φλυτζάνια τον πουρέ.
- Στο τηγάνι βάζουμε το άλλο μισό του λαδιού και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο.
- Στην κατσαρόλα ρίχνουμε το κοτόπουλο κι όλα τα θαλασσινά, μετά το ρύζι και τα υπόλοιπα συστατικά.
- Προσθέτουμε το νερό κατά τρόπο που νερό και πολτός να είναι 5 φλυτζάνια (του τσαγιού).
- Μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας πότε-πότε μ’ένα κουτάλι ξύλινο.
Μοσχάρι chow mein
Υλικά (για 4 άτομα): ½ κιλό μοσχαράκι κομμένο σε λεπτές λωρίδες 10 αποξηραμένα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 1 κλωναράκι σέλερι 1 σκελίδα σκόρδο 3 πιπεριές...
Lecso (Ουγγρικό)
Υλικά 1 κ. πιπεριές κομμένες σε ροδέλες 1 κ. ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 κ.σ. λάδι 1 φλ. ρύζι αλάτι 1 χωριάτικο λουκάνικο ανά άτομο Εκτέλεση Σωτάρετε το κρεμμύδι με...
ISICIA OMENTATA (μπιφτέκια)
(Απίκιος 2, 1, 7) Συστατικά: 500g κιμά 1 μπαγκέτα βουτηγμένη σε άσπρο κρασί 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι 50ml Liquamen (μπορεί να αντικατασταθεί με 1/2 κλ αλάτι + λίγο λευκό κρασί)...