Παραγωγική Διαδικασία:
Εφαρμόζεται η κλασσική μέθοδος ερυθράς οινοποίησης με ελεγχόμενες θερμοκρασίες. Ακολουθεί μηλογαλακτική ζύμωση και ωρίμανση σε δρύινα βαρέλια ηλικίας 1-5 ετών. Κάθε ποικιλία τρυγιέται στην ιδανική ωριμότητα και οινοποιείται χωριστά. Βασικός στόχος του οινοποιού είναι να πετύχει μία ισορροπία ωρίμανσης, ποικιλίας και χρήσης βαρελιού.
ΟργανοληπτικάXαρακτηριστικά:
Έντονο βαθυκόκκινο χρώμα,πλούσια αρώματα κανέλας,γαρύφαλλου μπερδεύονται με τον πικάντικο χαρακτήρα της πράσινης πιπεριάς.Γεμάτο στόμα με πλούσια επίγευση.Συνδυασμοί:
Σαγκρία (No2)
Υλικά 1 lt κόκκινο κρασί 100 γρ. ζάχαρη 100 ml brandy ή κονιάκ 1 κομμάτι κανέλλα 2 πρέζες μοσχοκάρυδο Εκτέλεση Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη κανάτα (θα βρείτε στην αγορά γυάλινες κανάτες...
Κρασιά Ζίτσα
Στα 700 μέτρα υψόμετρο βρίσκεται ο αμπελώνας της Ζίτσας, ένας από τους ορεινότερους και απόμακρους αμπελώνες της Ελλάδας. Το χωριό Ζίτσα βρίσκεται κοντά στα Γιάννενα (απέχει περίπου 30 χλμ). Τα...