ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ

 

Υλικά:
  • 3 φλυτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 βιτάμ
  • 1/3 φλυτζανιού ζάχαρη
  • 5 κουταλιές κονιάκ
  • 1 κρόκο αβγού
  • μαρμελάδα της προτίμησής σας (εγώ προτιμώ κόκκινη και ειδικά βατόμουρο!)
Δυσκολία
μέτρια
Κατηγορίες
Είδος
Εκτέλεση:
  • Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βιτάμ. Ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτουμε τον κρόκο, το κονιάκ και τέλος το αλεύρι ανακατεύοντας.
  • Βουτυρώνουμε 1 ταψί (στρογγυλό καλύτερα) με μέγεθος ανάλογα το πάχος που θέλουμε να έχει η ζύμη.
  • Απλώνουμε έπειτα τα 2/3 από τη ζύμη μας (η οποία πρέπει να είναι αρκετά σφιχτή) έτσι ώστε να καλύπτονται και τα πλαϊνά του ταψιού.
  • Στη συνέχεια απλώνουμε από πάνω τη μαρμελάδα (ποσότητα κανονίζουμε με το μάτι, βγαίνει περίπου 1 βαζάκι) αφού τη χτυπήσουμε λίγο με ένα πιρουνάκι να ρευστοποιηθεί.
  • Με τη ζύμη που κρατήσαμε πλάθουμε λεπτά κορδόνια (γιατί θα φουσκώσουν στο ψήσιμο) και σχηματίζουμε ρόμβους πάνω από τη μαρμελάδα.
  • Τέλος, ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (180-200 βαθμοί) για 30- 40 λεπτά.
Σερβίρεται κρύα. Η καυτή μαρμελάδα προκαλεί ενοχλητικά "εγκαύματα" στον ουρανίσκο!

Καλή επιτυχία!

ΓΛΥΚΑ

Στρούντελ με καρύδια

Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...

ΓΛΥΚΑ

Χαλβάς με σιμιγδάλι

Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...

ΓΛΥΚΑ

Μπαμπάς

Υλικά: 5 αυγά 1 ποτήρι ζάχαρη ½ ποτήρι νερού αλεύρι 1 μπέκιν πάουντερ 1 βανίλια 1 σαντιγί γκαρνί (προαιρετικά για γαρνίρισμα) Για το σιρόπι:3 ποτήρια ζάχαρη 3 ποτήρια νερό Εκτέλεση: Χτυπάμε τα...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ