Εκτέλεση:
Καλή επιτυχία!
- Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βιτάμ. Ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτουμε τον κρόκο, το κονιάκ και τέλος το αλεύρι ανακατεύοντας.
- Βουτυρώνουμε 1 ταψί (στρογγυλό καλύτερα) με μέγεθος ανάλογα το πάχος που θέλουμε να έχει η ζύμη.
- Απλώνουμε έπειτα τα 2/3 από τη ζύμη μας (η οποία πρέπει να είναι αρκετά σφιχτή) έτσι ώστε να καλύπτονται και τα πλαϊνά του ταψιού.
- Στη συνέχεια απλώνουμε από πάνω τη μαρμελάδα (ποσότητα κανονίζουμε με το μάτι, βγαίνει περίπου 1 βαζάκι) αφού τη χτυπήσουμε λίγο με ένα πιρουνάκι να ρευστοποιηθεί.
- Με τη ζύμη που κρατήσαμε πλάθουμε λεπτά κορδόνια (γιατί θα φουσκώσουν στο ψήσιμο) και σχηματίζουμε ρόμβους πάνω από τη μαρμελάδα.
- Τέλος, ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (180-200 βαθμοί) για 30- 40 λεπτά.
Καλή επιτυχία!
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...