Εκτέλεση:
Βάζετε το μέλι να βράσει σε κατσαρόλα. Ρίχνετε μέσα το σουσάμι και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι το μείγμα να κάνει φούσκες.
Έχετε λαδώσει μια μαρμάρινη επιφάνεια και ρίχνετε επάνω το μείγμα (πάχος 1-2 εκατοστά). Το αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε σε κομμάτια.
Βάζετε το μέλι να βράσει σε κατσαρόλα. Ρίχνετε μέσα το σουσάμι και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι το μείγμα να κάνει φούσκες.
Έχετε λαδώσει μια μαρμάρινη επιφάνεια και ρίχνετε επάνω το μείγμα (πάχος 1-2 εκατοστά). Το αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε σε κομμάτια.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...