Εκτέλεση:
Πως σας φάνηκε ;
- Τοποθετούμε όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι και το κακάο, σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο ανακατεύουμε καλά και αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και ζυμώνουμε με τα χέρια.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6-8 κομμάτια και με τη βοήθεια κάποιου πλάστη «ανοίγουμε» σε 6-8 φύλλα διαμέτρου 1
5-18 cm.
- Τα ψήνουμε ένα ένα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 10- 15 λεπτά.
- ½ λίτρο γάλα
- 4 κουταλιές σιμιγδάλι
- 1 κούπα ζάχαρη
- 200 γραμμάρια βιτάμ (ή φρέσκο βούτυρο)
- το χυμό ενός μέτριου λεμονιού
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό βούτυρο με το σιμιγδάλι.
- Προσθέτουμε και το γάλα (λίγο ζεσταμένο) και σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά προσθέτοντας σιγά σιγά και το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύοντας συνέχεια. Λίγο πριν «δέσει» η κρέμα προσθέτουμε και τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού αμέσως μόλις κατεβάσουμε την κρέμα από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει.
- Συναρμολογούμε την τούρτα βάση- κρέμα -....- κρέμα- βάση.
- Γαρνίρουμε με ένα κουτάκι κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί ή εναλλακτικά την περιχύνουμε με σιρόπι σοκολάτας * και πασπαλίζουμε με λίγη τρούφα.
- Κόβουμε την τούρτα 8 ώρες τουλάχιστον αφού τη συναρμολογήσουμε. Εννοείται πως διατηρείται στο ψυγείο.
Πως σας φάνηκε ;
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...