από
11101982
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ
Υλικά:
- 1/2 κιλό πατάτες
- 1 ποτήρι του κρασιού λάδι
- 1,5 κ.σ. μουστάρδα
- 3 σκελίδες σκόρδο
- μισό πορτοκάλι στημμένο
- 1 λεμόνι στημμένο
- αλάτι πιπέρι ρίγανη
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Είδος
Εκτέλεση:
Κόβουμε τις πατάτες κυδονάτες, δηλαδή σε τέσσερα κομμάτια. Τις βάζουμε σε ένα ταψάκι.
Στο μπλέντερ βάζουμε το λάδι, τη μουστάρδα, το πρτοκάλι, το λεμόνι και το ένα σκόρδο και χτυπάμε το μείγμα. Περιχύνουμε τις πατάτες μας.
Το υπόλοιπο σκόρδο το κόβουμε σε ροδελάκια και το βάζουμε σε τόπους τόπους στο ταψάκι μας. Τέλος, βάζουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μια ώρα ώσπου να μαλακώσουν οι πατάτες μας.
Κόβουμε τις πατάτες κυδονάτες, δηλαδή σε τέσσερα κομμάτια. Τις βάζουμε σε ένα ταψάκι.
Στο μπλέντερ βάζουμε το λάδι, τη μουστάρδα, το πρτοκάλι, το λεμόνι και το ένα σκόρδο και χτυπάμε το μείγμα. Περιχύνουμε τις πατάτες μας.
Το υπόλοιπο σκόρδο το κόβουμε σε ροδελάκια και το βάζουμε σε τόπους τόπους στο ταψάκι μας. Τέλος, βάζουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μια ώρα ώσπου να μαλακώσουν οι πατάτες μας.
Μπεσαμέλ Γιώτης
Είναι νόστιμη και ελαφριά γιατί περιέχει φυτικά λιπαρά. Εσείς το μόνο που προσθέτετε είναι γάλα και είναι έτοιμη να τη χρησιμοποιήσετε πάνω σε οποιοδήποτε φαγητό π.χ. μουσακά, παπουτσάκια, μακαρόνια...
Στραπατσάδα
ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα) 1 τηγάνι 4 αυγά 1 μέτρια φρέσκια ώριμη ντομάτα (εναλλακτικά 2 φλιτζάνια του καφέ ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας) λίγο ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι ρίγανη ελάχιστο...
Πιτάκια με αλλαντικά
ΥΛΙΚΑ (4-5 ταψάκια) 4 αυγά 1/2 lt. γάλα 1 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο 1 κούπα φέτα τριμμένο 1/4 κούπας μπέικον και ζαμπόν τριμμένο λίγο πιπέρι 1 μεγάλη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες 500 gr. φαρινάπ 1...