ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΠΕΝΤΕΦΙΝΙ
Πεντεφίνι
Υλικά:
- 7 αυγά
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
- 2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι total
- 2 μπέκιν πάουντερ
- 2 βανίλιες
- 1/2 κιλό φύλλο κρούστας κανάκι
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Είδος
Κλειδιά
Υλικά (για το σιρόπι):
Σερβίρεται σκέτο αν και βέβαια μπορείτε να βάλετε τη φαντασία σας μπροστά και να το γαρνίρετε με σαντιγί ή ακόμη και παγωτό.
- 2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
- 3 ποτήρια νερό
- μισό λεμόνι
- Ρίχνουμε στο μίξερ τα υλικά με τη σειρά που αναφέρω μέχρι τις βανίλιες.
- Αφού γίνει μία πηχτή κρέμα βουτάμε μέσα ένα-ένα τα φύλλα και τα τοποθετούμε σουρωτά (σαν να κάνουμε μικρές φωλιές) δίπλα-δίπλα μέχρι να γεμίσουμε όλο το τετράγωνο ταψί της κουζίνας. Δεν ανησυχούμε μήπως σπάσουν τα φύλλα και αν τυχόν περισσέψει υλικό το ρίχνουμε και αυτό στο ταψί.
- Ψήνουμε στους 180 C για 30 - 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει.
- Αφήνουμε να κρυώσει κάπως το γλυκό και ετοιμάζουμε το σιρόπι.
- Περιχύνουμε το χλιαρό γλυκό με το ζεστό σιρόπι.
- Αφήνουμε να απορροφήσει το σιρόπι και κόβουμε σε κομμάτια τετράγωνα ή ρόμβους.
Σερβίρεται σκέτο αν και βέβαια μπορείτε να βάλετε τη φαντασία σας μπροστά και να το γαρνίρετε με σαντιγί ή ακόμη και παγωτό.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...