ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΙΤΕΣ, ΦΥΛΛΑ, ΖΥΜΕΣ
ΠΙΤΣΑ

Υλικά (Ζύμη):
- περίπου 1 κιλό αλεύρι
- 750 ml χλιαρό γάλα
- 2 αβγά
- λίγο αλάτι
- 1 κουταλιά τριμμένη ρίγανη
- νωπή μαγιά όσο ένα μεγάλο καρύδι ή 2 φακελάκια ξηρή.
- 2 κουταλιές λάδι
Δυσκολία
μέτρια
Κατηγορίες
Είδος
Υλικά (γέμιση):
- 2 κουτάκια ντοματάκια κονκασέ
- 4-5 κουταλιές λάδι
- ρίγανη, αλατοπίπερο, κανέλα, τριμμένο γαρύφαλο.
- λίγη κέτσαπ
- μανιτάρια κονσέρβας
- πιπεριές κομμένες σε λεπτές λωρίδες
- αλλαντικά της αρεσκείας μας
- 1 κιλό τριμμένο τυρί (γκούντα ή ένταμ ή ανακατεμένα)
- Ανακατεύουμε τα υλικά της ζύμης. Βάζουμε τόσο αλεύρι , όσο να επιτύχουμε μια ζύμη πολύ μαλακή, που την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Εν τω μεταξύ βράζουμε τα τρία πρώτα υλικά σε χαμηλή θερμοκρασία, να γίνει μια σφικτή σάλτσα ντομάτας.
- Όταν ανέβει η ζύμη τη μοιράζουμε σε λαδωμένα ταψιά, την απλώνουμε λίγο και την αφήνουμε για 10 λεπτά να ξεκουραστεί.
- Μετά την απλώνουμε ως τις άκρες των ταψιών και την αλοίφουμε με λίγη κέτσαπ.
- Πασπαλίζουμε με λίγο τυρί για να κολλήσουν τα αλλαντικά και τα μανιτάρια, στρώνουμε τις ποσότητες που θέλουμε απ’ αυτά και ρίχνουμε ανάλογη σάλτσα μ’ένα κουτάλι.Από πάνω απλώνουμε τυρί να καλυφθεί η πίτσα και τα κομμάτια της πιπεριάς καθώς και λωρίδες μπέικον.
- Την ψήνουμε σε 180-200 βαθμούς Κελσίου. Η σχάρα μια θέση πάνω από τη βάση του φούρνου.

Τυρόπιτα ταψιού
ΥΛΙΚΑ 2 φύλλα κρούστας βουτυρωμένα στο πάνω μέρος του ταψιού και 2 φύλλα κρούστας βουτυρωμένα στο πάνω μέρος του ταψιού Γέμισμα 2 μπωλ γιαούρτι στραγγισμένο 4 αβγά 300 γραμ. φέτα 100 γραμ....

Κρέπες
Υλικά: 4 μεγάλα αβγά κάτι παραπάνω από 2 κούπες γάλα 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/4 κουτ. αλάτι 6-7 κουτ. λιωμένο βούτυρο λίγο ελαιόλαδο και λίγη κρέμα γαλακτος Γέμιση: 1/2 κιλό μπανάνες...

Κεφαλονίτικη λαχανόπιτα
Υλικά για τη γέμιση 1 κιλό σπανάκι 1/2 κιλό σέσκουλα 1 πράσο 1 ματσάκι σέλινο 1 ματσάκι μαιντανό 1 ματσάκι άνιθο 1 ματσάκι μάραθο 2 κρεμμύδια 1 κεφάλι σκόρδο 4 μέτριες ντομάτες τριμμένες μισό κιλό...