από
foccacia.gr
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΙΤΕΣ, ΦΥΛΛΑ, ΖΥΜΕΣ
ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ
Υλικά:
Για τη ζύμη:
Υλικά:
- 1 κιλό αλεύρι
- 350 γρ. νερό
- 350 γρ. βούτυρο
- 25 γρ. αλάτι
- 25 γρ. ζάχαρη
- 25 γρ. μαγιά
- 3-4 αυγά
Για τη γέμιση: (όσο σας κάνει όρεξη από το καθένα)
Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το αλεύρι, τα αυγά, τη μάγια, τη ζάχαρη και το αλάτι.
Έπειτα ξεκινάμε να ρίχνουμε το νερό, ανακατεύοντας τη ζύμη ταυτόχρονα.
Αφού τελειώσουμε το νερό, ξεκινάμε να ρίχνουμε το βούτυρο. Ενδεχομένως να μη χρειαστεί όλο το βούτυρο, γιʼαυτό το βάζουμε τελευταίο.
Αφού δημιουργηθεί ένα καλό ζυμάρι (ούτε στεγνό πολύ, ούτε τόσο υγρό που να κολλάει στα χέρια), είτε το κόβουμε στη μέση και μετά το απλώνουμε, για 2 πίτσες, είτε το χρησιμοποιούμε αυτούσιο για να κάνουμε μια μεγάλη πίτσα.
Συνίσταται να το απλώσετε πολύ και να γίνει λεπτό το ωμό ζυμάρι, διότι στο ψήσιμο θα φουσκώσει και θα έχει κανονικό πάχος.
Αφού απλώσετε το ζυμάρι στο ταψί, χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι σούπας για να απλώσετε τη salsa.
Μετά απλώνετε τις φέτες ζαμπόν και μετά ρίχνετε το τριμμένο gouda, τις πιπεριές και τέλος τα μανιτάρια.
Ψήσιμο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
- Hot (ή Mild για όσους δεν αντέχουν!) Mexican Salsa
- τυρί Gouda
- ζαμπόν
- πιπεριές πράσινες
- μανιτάρια
Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το αλεύρι, τα αυγά, τη μάγια, τη ζάχαρη και το αλάτι.
Έπειτα ξεκινάμε να ρίχνουμε το νερό, ανακατεύοντας τη ζύμη ταυτόχρονα.
Αφού τελειώσουμε το νερό, ξεκινάμε να ρίχνουμε το βούτυρο. Ενδεχομένως να μη χρειαστεί όλο το βούτυρο, γιʼαυτό το βάζουμε τελευταίο.
Αφού δημιουργηθεί ένα καλό ζυμάρι (ούτε στεγνό πολύ, ούτε τόσο υγρό που να κολλάει στα χέρια), είτε το κόβουμε στη μέση και μετά το απλώνουμε, για 2 πίτσες, είτε το χρησιμοποιούμε αυτούσιο για να κάνουμε μια μεγάλη πίτσα.
Συνίσταται να το απλώσετε πολύ και να γίνει λεπτό το ωμό ζυμάρι, διότι στο ψήσιμο θα φουσκώσει και θα έχει κανονικό πάχος.
Αφού απλώσετε το ζυμάρι στο ταψί, χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι σούπας για να απλώσετε τη salsa.
Μετά απλώνετε τις φέτες ζαμπόν και μετά ρίχνετε το τριμμένο gouda, τις πιπεριές και τέλος τα μανιτάρια.
Ψήσιμο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
Τυρόπιτα ταψιού
ΥΛΙΚΑ 2 φύλλα κρούστας βουτυρωμένα στο πάνω μέρος του ταψιού και 2 φύλλα κρούστας βουτυρωμένα στο πάνω μέρος του ταψιού Γέμισμα 2 μπωλ γιαούρτι στραγγισμένο 4 αβγά 300 γραμ. φέτα 100 γραμ....
Κρέπες
Υλικά: 4 μεγάλα αβγά κάτι παραπάνω από 2 κούπες γάλα 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/4 κουτ. αλάτι 6-7 κουτ. λιωμένο βούτυρο λίγο ελαιόλαδο και λίγη κρέμα γαλακτος Γέμιση: 1/2 κιλό μπανάνες...
Κεφαλονίτικη λαχανόπιτα
Υλικά για τη γέμιση 1 κιλό σπανάκι 1/2 κιλό σέσκουλα 1 πράσο 1 ματσάκι σέλινο 1 ματσάκι μαιντανό 1 ματσάκι άνιθο 1 ματσάκι μάραθο 2 κρεμμύδια 1 κεφάλι σκόρδο 4 μέτριες ντομάτες τριμμένες μισό κιλό...