ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΙΤΕΣ, ΦΥΛΛΑ, ΖΥΜΕΣ
ΠΡΑΣΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ
Υλικά:
- 2 κιλά πράσα
- 500 γραμ. χοιρινό
- 1 κουταλιά σούπας πελτέ
- 5 χωριάτικα φύλλα
- αλάτι, κόκκινο πιπέρι
- ανάλογο βούτυρο
Εκτέλεση:
Καλή επιτυχία
- Κόβουμε τα πράσα (το λευκό μέρος) σταυρωτά και στη συνέχεια σε απόσταση 3-4 εκατοστών.
- Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με μία χούφτα νερό και τα αφήνουμε να πιούν το ζουμί τους και να μαλακώσουν. Στη συνέχεια βάζουμε βούτυρο ή λάδι και τα αφήνουμε να τσιγαρισθούν.
- Παράλληλα, κόβουμε το χοιρινό μικρά κομματάκια, το τσιγαρίζουμε σε ένα τηγανάκι, ρίχνουμε νερό και το αφήνουμε να μισοψηθεί.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα πράσα το χοιρινό, μία μεγάλη κουταλιά πελτέ, αλάτι, πιπέρι (μαύρο και κόκκινο) και τα αφήνουμε να 1-2 λεπτά να τσιγαρισθούν όλα μαζί.
- Σε ένα ταψί στρώνουμε τα τρία φύλλα βουτυρωμένα μεταξύ τους, βάζουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα δύο άλλα φύλλα (βουτυρωμένα μεταξύ τους), χαράζουμε την πίτα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
Καλή επιτυχία
Τυρόπιτα ταψιού
ΥΛΙΚΑ 2 φύλλα κρούστας βουτυρωμένα στο πάνω μέρος του ταψιού και 2 φύλλα κρούστας βουτυρωμένα στο πάνω μέρος του ταψιού Γέμισμα 2 μπωλ γιαούρτι στραγγισμένο 4 αβγά 300 γραμ. φέτα 100 γραμ....
Κρέπες
Υλικά: 4 μεγάλα αβγά κάτι παραπάνω από 2 κούπες γάλα 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/4 κουτ. αλάτι 6-7 κουτ. λιωμένο βούτυρο λίγο ελαιόλαδο και λίγη κρέμα γαλακτος Γέμιση: 1/2 κιλό μπανάνες...
Κεφαλονίτικη λαχανόπιτα
Υλικά για τη γέμιση 1 κιλό σπανάκι 1/2 κιλό σέσκουλα 1 πράσο 1 ματσάκι σέλινο 1 ματσάκι μαιντανό 1 ματσάκι άνιθο 1 ματσάκι μάραθο 2 κρεμμύδια 1 κεφάλι σκόρδο 4 μέτριες ντομάτες τριμμένες μισό κιλό...