Για την σως:
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στα τέσσερα. Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα, και τις βράζουμε για 20' να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις λιώνουμε σε ένα μπολ με το πιρούνι.
Βάζουμε το νερό και το ψάρι μας στην κατσαρόλα. Αφήνουμε να πάρει βράση και το βράζουμε για 5-6. Το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια το μαδάμε με τα δάχτυλά σε μικρα κομματάκια.
Μετά το βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τις πατάτες, το ελαιόλαδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, τον ανηθο και το αλατοπίπερο και το ένα αυγό. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά και πλάθουμε το μείγμα σε κεφτέδες .
Βάζουμε τους κεφτέδες μας σε ένα δίσκο τους σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και τους αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου ώστε να σφίξουν.
Τώρα θα χρειαστούμε 3 μπολ. Στο ένα θα βάλουμε το αλεύρι μας, στο άλλο το αυγό που θα έχουμε πρώτα χτυπήσει, μαζί με λίγο νερό και στο τρίτο την φρυγανιά. Βουτάμε τους ψαροκεφτέδες μας ένα-ένα στο αλεύρι, στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά, καλύπτοντάς τους καλά. Τους τηγανίζουμε σε τηγάνι με καυτό ελαιόλαδο για 5΄λεπτά περίπου μέχρι να ροδισουν, και στη συνέχεια τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Τους σερβίρουμε με την σως και με μια δροσερή σαλάτα λαχανικών.
- 3 κ.σ. μαγιονέζα
- ½ χυμό λεμονιού
- 1 σκελίδα σκόρδο
- λίγο ανηθο ή μαϊντανό
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στα τέσσερα. Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα, και τις βράζουμε για 20' να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις λιώνουμε σε ένα μπολ με το πιρούνι.
Βάζουμε το νερό και το ψάρι μας στην κατσαρόλα. Αφήνουμε να πάρει βράση και το βράζουμε για 5-6. Το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια το μαδάμε με τα δάχτυλά σε μικρα κομματάκια.
Μετά το βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τις πατάτες, το ελαιόλαδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, τον ανηθο και το αλατοπίπερο και το ένα αυγό. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά και πλάθουμε το μείγμα σε κεφτέδες .
Βάζουμε τους κεφτέδες μας σε ένα δίσκο τους σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και τους αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου ώστε να σφίξουν.
Τώρα θα χρειαστούμε 3 μπολ. Στο ένα θα βάλουμε το αλεύρι μας, στο άλλο το αυγό που θα έχουμε πρώτα χτυπήσει, μαζί με λίγο νερό και στο τρίτο την φρυγανιά. Βουτάμε τους ψαροκεφτέδες μας ένα-ένα στο αλεύρι, στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά, καλύπτοντάς τους καλά. Τους τηγανίζουμε σε τηγάνι με καυτό ελαιόλαδο για 5΄λεπτά περίπου μέχρι να ροδισουν, και στη συνέχεια τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Τους σερβίρουμε με την σως και με μια δροσερή σαλάτα λαχανικών.

Μπακαλιάρος με κόκκινη σκορδαλιά
Υλικά: 1 κιλό παστό μπακαλιάρο 4-5 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο) 4 σκελίδες σκόρδο 200 γραμμάρια λάδι 2-3 κουταλιές ξίδι 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αλατοπίπερο...

Αγγινάρες με σουπιές και πατάτες
Υλικά 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες 200 γρ. άσπρο ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό 600 γρ....

Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας
Υλικά 8 μεγάλα μπαρμπούνια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες) 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες...