Υλικά για το ντρέσινγκ:
- 1/2 κούπα λάδι
- ξύδι ή λεμόνι ανάλογα με τα γούστα, περίπου δυο κουταλιές
- αλάτι και πιπέρι
- μια πρέζα ζάχαρη
- 1/2 κουταλάκι πάπρικα
- Καθαρίζετε και πλένετε καλά το σπανάκι. Το κόβετε με το χέρι και το βάζετε σε μια σαλατιέρα.
- Πλένετε τις φράουλες και αφαιρείτε το κοτσάνι. Τις μεγάλες τις κόβετε στα δύο. Μέσα στη σαλατιέρα και οι φράουλες.
- Βάζετε τη σαλάτα στο ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστον, ώστε να είναι δροσερή.
- Λίγο πριν τη σερβίρετε ετοιμάζετε το ντρέσινγκ ανακατεύοντας όλα τα υλικά εκτός από το λάδι που το προσθέτετε λίγο λίγο ανακατεύοντας (όπως στη βινεγκρέτ).
- Προσθέτετε το ντρέσινγκ στη σαλάτα, πασπαλίζετε με το σουσάμι και τον παπαρουνόσπορο και σερβίρετε.
Ντοματοσαλάτα ξιδάτη με βασιλικό
Υλικά: 2 μεγάλες ντομάτες 2 κουταλιές σούπας ξίδι 1 ξερό κρεμμύδι ξυσμένο 2 κουταλιές σούπας λάδι 50 γραμ. γραβιέρα 2 κουταλιές φύλλα βασιλικού 1 σκελίδα σκόρδο αλάτι, πιπέρι 4 φύλλα μαρούλι ή φύλλα...
Σαλάτα Waldorf
Σαλάτα Waldorf 2 μεγάλα μήλα 1 κοτσάνι σέλερι 2 κτσ μαγιονέζα καλής ποιότητος Αλάτι Εκτέλεση Καθαρίζουμε τα μήλα και κατόπιν τα κόβουμε σε μικρούς κύβους. Ψιλοκόβουμε το σέλερι. Τα ανακατεύουμε με το...