Υλικά για το ντρέσινγκ
- 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1/3 φλιτζ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
- Μουλιάζετε το πλιγούρι στο ζεστό νερό μαζί με 3-4 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού. Το αφήνετε σκεπασμένο 30-35 λεπτά και στη συνέχεια στραγγίζετε καλά. Το αναμειγνύετε με τα υπόλοιπα υλικά (μαϊντανό, ντομάτες, κρεμμύδια) και ρίχνετε αλάτι και πιπέρι.
- Απλώνετε τα φύλλα του μαρουλιού στη σαλατιέρα και σερβίρετε πάνω τους τη σαλάτα που ετοιμάσατε.
- Σε ένα μπωλ χτυπάτε με το πιρούνι το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού και περιχύνετε τη σαλάτα.
Ντοματοσαλάτα ξιδάτη με βασιλικό
Υλικά: 2 μεγάλες ντομάτες 2 κουταλιές σούπας ξίδι 1 ξερό κρεμμύδι ξυσμένο 2 κουταλιές σούπας λάδι 50 γραμ. γραβιέρα 2 κουταλιές φύλλα βασιλικού 1 σκελίδα σκόρδο αλάτι, πιπέρι 4 φύλλα μαρούλι ή φύλλα...
Σαλάτα Waldorf
Σαλάτα Waldorf 2 μεγάλα μήλα 1 κοτσάνι σέλερι 2 κτσ μαγιονέζα καλής ποιότητος Αλάτι Εκτέλεση Καθαρίζουμε τα μήλα και κατόπιν τα κόβουμε σε μικρούς κύβους. Ψιλοκόβουμε το σέλερι. Τα ανακατεύουμε με το...