από
map31
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΣΚΟΡΔΟΨΩΜΟ ΑΛΛΙΩΤΙΚΟ
Υλικά:
- 2 φέτες ψωμί ολικής άλεσης
- 1 σκελίδα σκόρδο
- βούτυρο επάλειψης (βιτάμ)
- αλάτι
- πιπέρι
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Είδος
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα τηγάνι μισό λάδι, μισό βούτυρο και όταν κάψει ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι στο ψωμί και ψήνουμε 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
Έχουμε περάσει το σκόρδο από τον τρίφτη και το έχουμε ανακατέψει με μια κουταλιά της σούπας βούτυρο.
Όταν βγει το ψωμί από το τηγάνι αλείφουμε με το υλικό που έχουμε φτιάξει και σερβίρουμε.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι μισό λάδι, μισό βούτυρο και όταν κάψει ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι στο ψωμί και ψήνουμε 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
Έχουμε περάσει το σκόρδο από τον τρίφτη και το έχουμε ανακατέψει με μια κουταλιά της σούπας βούτυρο.
Όταν βγει το ψωμί από το τηγάνι αλείφουμε με το υλικό που έχουμε φτιάξει και σερβίρουμε.
Μπεσαμέλ Γιώτης
Είναι νόστιμη και ελαφριά γιατί περιέχει φυτικά λιπαρά. Εσείς το μόνο που προσθέτετε είναι γάλα και είναι έτοιμη να τη χρησιμοποιήσετε πάνω σε οποιοδήποτε φαγητό π.χ. μουσακά, παπουτσάκια, μακαρόνια...
Στραπατσάδα
ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα) 1 τηγάνι 4 αυγά 1 μέτρια φρέσκια ώριμη ντομάτα (εναλλακτικά 2 φλιτζάνια του καφέ ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας) λίγο ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι ρίγανη ελάχιστο...
Πιτάκια με αλλαντικά
ΥΛΙΚΑ (4-5 ταψάκια) 4 αυγά 1/2 lt. γάλα 1 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο 1 κούπα φέτα τριμμένο 1/4 κούπας μπέικον και ζαμπόν τριμμένο λίγο πιπέρι 1 μεγάλη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες 500 gr. φαρινάπ 1...