Εκτέλεση:
Πλένετε την σουπιά την καθαρίζετε αν δεν είναι καθαρισμένη.
Βάζετε στη φωτιά την κατσαρόλα και ρίξτε τα κρεμύδια και λίγο σκόρδο να γίνουν διαφανή. Θέλει αρκετά λεπτά να φύγουν τα νερά τους.
Ρίξτε μετά τις σουπιές ανακατεύετε, να φύγει το νερό τους και να τσιγαριστούν λίγο.
Ρίξτε το μηλόξιδο και ανακατέψτε, να εξατμιστεί το αλκοόλ να μην έχει έντονη γεύση.
Μετά ρίξτε και τη ντομάτα (πελτέ με νερό ή συμπληκνωμένο) και τα υπόλοιπα υλικά.
Σιγοβράστε 1-1,5 ώρα να μαλακώσουν οι σουπιές και να μείνουν μόνο με τη σάλτσα και το κρεμμύδι.
Πλένετε την σουπιά την καθαρίζετε αν δεν είναι καθαρισμένη.
Βάζετε στη φωτιά την κατσαρόλα και ρίξτε τα κρεμύδια και λίγο σκόρδο να γίνουν διαφανή. Θέλει αρκετά λεπτά να φύγουν τα νερά τους.
Ρίξτε μετά τις σουπιές ανακατεύετε, να φύγει το νερό τους και να τσιγαριστούν λίγο.
Ρίξτε το μηλόξιδο και ανακατέψτε, να εξατμιστεί το αλκοόλ να μην έχει έντονη γεύση.
Μετά ρίξτε και τη ντομάτα (πελτέ με νερό ή συμπληκνωμένο) και τα υπόλοιπα υλικά.
Σιγοβράστε 1-1,5 ώρα να μαλακώσουν οι σουπιές και να μείνουν μόνο με τη σάλτσα και το κρεμμύδι.
Μπακαλιάρος με κόκκινη σκορδαλιά
Υλικά: 1 κιλό παστό μπακαλιάρο 4-5 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο) 4 σκελίδες σκόρδο 200 γραμμάρια λάδι 2-3 κουταλιές ξίδι 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αλατοπίπερο...
Αγγινάρες με σουπιές και πατάτες
Υλικά 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες 200 γρ. άσπρο ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό 600 γρ....
Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας
Υλικά 8 μεγάλα μπαρμπούνια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες) 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες...