από
jameswritten
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΨΑΡΙΚΑ
ΣΟΥΠΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ
Υλικά (για 4 άτομα):
- 4 μέτριες σουπιές (περίπου 1 κιλό)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- λίγο λάδι
- 1 χούφτα σταφίδες
- 1 ματσάκι μαιδανό
- 1 φλιτζάνι καφέ κουκουνάρια.
- αλάτι-πιπέρι
- 1 ποτήρι άσπρο κρασί
Εκτέλεση:
Βράζουμε τις σουπιές μισή ώρα.
Σωτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο λάδι. Προσθέτουμε το ρύζι τις σταφίδες το κουκουνάρι και τον μαιδανό ψιλοκομμένο.
Επίσης, προσθέτουμε τα πλοκάμια της σουπιάς που έχουν βράσει και έχουμε ψιλοκόψει και αλατοπιπερώνουμε. Σβήνουμε με το κρασί. Γεμίζουμε τις σακούλες της σουπιάς με το μείγμα των υλικών. Τυλίγουμε την κάθε σουπιά σε αλλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα
Βράζουμε τις σουπιές μισή ώρα.
Σωτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο λάδι. Προσθέτουμε το ρύζι τις σταφίδες το κουκουνάρι και τον μαιδανό ψιλοκομμένο.
Επίσης, προσθέτουμε τα πλοκάμια της σουπιάς που έχουν βράσει και έχουμε ψιλοκόψει και αλατοπιπερώνουμε. Σβήνουμε με το κρασί. Γεμίζουμε τις σακούλες της σουπιάς με το μείγμα των υλικών. Τυλίγουμε την κάθε σουπιά σε αλλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα
Μπακαλιάρος με κόκκινη σκορδαλιά
Υλικά: 1 κιλό παστό μπακαλιάρο 4-5 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο) 4 σκελίδες σκόρδο 200 γραμμάρια λάδι 2-3 κουταλιές ξίδι 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αλατοπίπερο...
Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας
Υλικά 8 μεγάλα μπαρμπούνια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες) 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες...
Πώς καταψύχονται τα ψάρια
Τα ψάρια και τα όστρακα πρέπει να καταψυχθούν μέσα σε ένα 24ωρο από την ώρα που πιάστηκαν. Γι'αυτό και δεν καταψύχουμε "φρέσκα" ψάρια που πήραμε από το ιχθυοπωλείο. Μόνο αληθινά φρέσκα ψάρια, λοιπόν,...