ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΑΡΙΝΑΡΑ

 

Υλικά (για 2 άτομα):
  • 1/2 πακέτο σπαγγέτι από μελάνι σουπιάς (τα βρίσκουμε στο super market)
  • 3 καραβίδες
  • 3 γαρίδες μεγάλες
  • 1/4 κυδώνια
  • 1/4 μύδια
  • 2 ποτήρια του νερού κρασί κόκκινο
  • 3 τομάτες για σάλτσα
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι μεσαίο
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • μπόλικο μαϊντανό
  • 4 ποτήρια του κρασιού ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Η προετοιμασία γίνεται από το προηγούμενο βράδυ αν μαγειρέψουμε το μεσημέρι ή από το πρωϊ αν το ετοιμάσουμε για δείπνο, γιατί πρέπει να μαριναριστούν τα θαλασσινά.
  • Πλένουμε πολύ καλά τα θαλασσινά και καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος όπως και μερικά από τα μύδια και τα κυδώνια κρατώντας κάποια για διακόσμηση
    .
  • Τα βάζουμε όλα σε ένα ταψάκι, και τους ρίχνουμε αρκετό αλάτι και πιπέρι, μιας και δε θα ρίξουμε άλλο στο μαγείρεμα.
  • Προσθέτουμε τα 2 ποτηράκια λάδι, το κρασί, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τον χυμό λεμονιού. Τα ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε στο ψυγείο το λιγότερο 12 ώρες μέχρι να μαριναριστούν καλά.
  • Σε μία κατσαρόλα ή σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένα.
  • Στη συνέχεια στραγγίζουμε τα θαλασσινά κρατώντας τον μαϊντανό, και τα βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα μέχρι να ροδίσουν οι γαρίδες
  • Μετά προσθέτουμε τις τομάτες ψιλοκομένες και αφήνουμε την σάλτσα να βράσει σε χαμηλή φωτιά σκεπασμένη μέχρι να πήξει. Δεν προσθέτουμε ούτε νερο ούτε αλατοπίπερο γιατί έχουν τραβήξει από από τη μαρινάρα
  • Βράζουμε τα μακαρόνια και τα αφήνουμε al dente
  • Τα στραγγίζουμε, τα ρίχνουμε μέσα στην σάλτσα, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε με κλειστό καπάκι για 5 λεπτά περίπου να ποτίσουν τα μακαρόνια.
Είναι μια πολύ αρωματική μακαρονάδα που συνοδεύεται από μια πράσινη σαλάτα και ένα παγωμένο λευκό κρασί

Καλή σας όρεξη!!

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Μακαρόνια ογκρατέν

Υλικά (για 6 άτομα): ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο 4 κουταλιές σούπας αλεύρι 3 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα 2 φλιτζάνια τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα αλάτι, πιπέρι, πάπρικα 1 μέτριο...

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Μακαρόνια με κιμά

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ (3-4 άτομα) ΥΛΙΚΑ 1/2 πακέτο μακαρόνια 1 τριμμένη ντομάτα ή ανάλογο πελτέ 1/4 κιμά (μοσχαρίσιο, χοιρινό ή ανάμεικτο) 5 ποτήρια νερό 2 φλιτζάνια του καφέ λάδι 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι...

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Σπαγγέτι καρμπονάρα

Υλικά: 1/2 κιλό σπαγέτι βρασμένα σε αλατισμένο νερό 1/4 μπέικον μακρόστενο ψιλοκομμένο 1/4 ζαμπόν ψιλοκομένο ή 1/2 ZWANN τριμμένο 1/4 GOUDA τριμμένο 1/4 KERRYGOLD τριμμένο 1 κρέμα γάλακτος (μεσαίο...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ