ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΓΚΟΡΓΚΟΝΤΖΟΛΑ
Υλικά (για 4 άτομα):
- 400 γρ ταλιατέλες
- 120 γρ γκοργκοντζόλα
- 50 γρ βρασμένο αρακά
- 150 γρ φρέσκια παντσέτα
- 150 γρ κρέμα γάλακτος ή 180 γρ ρικότα φρέσκια
- λίγα μανιτάρια (προαιρετικά)
- λάδι
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- λίγο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- παρμεζάνα τριμμένη
- λίγο πιπεράκι
- λίγο ξηρό λευκό κρασί
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Εκτέλεση:
- Σε αρκετό νερο, αλατισμένο, βράζουμε τις ταλιατέλες al dente. Ταυτόχρονα, τσιγαρίζουμε με το λάδι τα μανιτάρια, τον αρακά και αφήνουμε να ψηθούν λιγάκι.
- Προσθέτουμε τη παντσέτα ψιλοκομμένη και λίγο αλατάκι και πιπεράκι και σβήνουμε με λίγο λευκό ξηρό κρασί.
- Όταν οι ταλιατέλες είναι έτοιμες τις βάζουμε κατευθείαν στο τηγάνι με τη παντσέτα, που κρατάμε σε χαμηλή φωτιά, και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε την κρέμα ή τη ρικότα και τελευταία τη γκοργκοντζόλα ψιλοκομμένη.
- Κατεβάζουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε λίγη παρμεζάνα συνεχίζοντας να ανακατεύουμε.
Μακαρόνια ογκρατέν
Υλικά (για 6 άτομα): ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο 4 κουταλιές σούπας αλεύρι 3 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα 2 φλιτζάνια τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα αλάτι, πιπέρι, πάπρικα 1 μέτριο...
Μακαρόνια με κιμά
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ (3-4 άτομα) ΥΛΙΚΑ 1/2 πακέτο μακαρόνια 1 τριμμένη ντομάτα ή ανάλογο πελτέ 1/4 κιμά (μοσχαρίσιο, χοιρινό ή ανάμεικτο) 5 ποτήρια νερό 2 φλιτζάνια του καφέ λάδι 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι...
Σπαγγέτι καρμπονάρα
Υλικά: 1/2 κιλό σπαγέτι βρασμένα σε αλατισμένο νερό 1/4 μπέικον μακρόστενο ψιλοκομμένο 1/4 ζαμπόν ψιλοκομένο ή 1/2 ZWANN τριμμένο 1/4 GOUDA τριμμένο 1/4 KERRYGOLD τριμμένο 1 κρέμα γάλακτος (μεσαίο...