ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΠΡΑΣΑ
Υλικά:
- 500 γραμ. ριγκατόνι
- 2 πράσα σχετικά μεγάλου μεγέθους
- 10 περίπου φέτες ζαμπόν
- 1 κόκκινη πιπεριά (κατά προτίμηση 1 μικρό κέρατο, δηλ κόκκινη καυτερή, όχι παραπάνω. Γίνεται λίγο καυτερό)
- 400-500 γραμ. κρέμα γάλακτος (κατά προτίμηση πηχτή, πχ. meggle)
- βούτυρο
- αλάτι, πιπέρι
- τυρί ρεγκάτο kerrygold
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε.
- Κόβουμε το πράσο κατά μήκος, το πλένουμε και το κάνουμε όσο πιο λεπτές λωρίδες μπορούμε (με μάκρος 3-4 εκατοστά, καλά και 5 δεν πειράζει).
- Κόβουμε με τον ίδιο τρόπο και τη πιπεριά. Προσοχή! αν βάλετε καυτερή κόκκινη βάλτε μία, αν σας αρέσουν τα πολύ καυτερά δύο, από κει και πέρα θα γίνει δυναμίτης.
- Κόβουμε το ζαμπόν σε κύβους.
- Τσιγαρίζουμε σε τηγάνι βαθύ τα πράσα για περίπου 8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, αν χρειαστεί προσθέτουμε βούτυρο.
- Ρίχνουμε το ζαμπόν και τις πιπεριές και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για άλλα 3-4 λεπτά. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για λίγο, περίπου 4-5 λεπτά.
- Ρίχνουμε πάλι τα ριγκατόνι σε άδεια κατσαρόλα, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και ανακατεύουμε να πάει παντού.
- Ρίχνουμε τριμμένο kerrygold μέσα στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε ή το ρίχνει ο καθένας μόνος του στο πιάτο. Προτείνω kerrygold γιατί λιώνει πάνω στα ζυμαρικά και είναι φοβερό!
Μακαρόνια ογκρατέν
Υλικά (για 6 άτομα): ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο 4 κουταλιές σούπας αλεύρι 3 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα 2 φλιτζάνια τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα αλάτι, πιπέρι, πάπρικα 1 μέτριο...
Μακαρόνια με κιμά
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ (3-4 άτομα) ΥΛΙΚΑ 1/2 πακέτο μακαρόνια 1 τριμμένη ντομάτα ή ανάλογο πελτέ 1/4 κιμά (μοσχαρίσιο, χοιρινό ή ανάμεικτο) 5 ποτήρια νερό 2 φλιτζάνια του καφέ λάδι 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι...
Σπαγγέτι καρμπονάρα
Υλικά: 1/2 κιλό σπαγέτι βρασμένα σε αλατισμένο νερό 1/4 μπέικον μακρόστενο ψιλοκομμένο 1/4 ζαμπόν ψιλοκομένο ή 1/2 ZWANN τριμμένο 1/4 GOUDA τριμμένο 1/4 KERRYGOLD τριμμένο 1 κρέμα γάλακτος (μεσαίο...