ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ, ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

 

Υλικά:
  • 1 πακέτο ταλιατέλες
  • 4 λουκάνικα Φρανκφούρτης (ή χωριάτικο κατά προτίμηση)
  • 200 γρ. πολτό ντομάτας
  • 2 κουταλάκια του γλυκού πελτέ ντομάτας
  • μιση ώριμη ντομάτα κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • 150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • αλάτι πιπέρι
  • μείγμα μπαχαρικών 5 spices
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε λεπτές λωρίδες
Εκτέλεση:

Για τα ζυμαρικά:

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο νερό που βράζει για περίπου 6 λεπτά. Ανάλογα με το είδος που θα χρησιμοποιήσουμε. Προσπαθούμε να τα βγάλουμε al dente.

Για τη σάλτσα:

Αρχικά βάζουμε τον πολτό ντομάτας μαζί με τα λουκάνικα τα οποία έχουμε ψιλοκόψει και προσθέτουμε 1 κούπα του καφέ νερό και τα αφήνουμε να βράσουν. Αφού πάρουν την πρώτη βράση προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, το μείγμα μπαχαρικών, την πιπεριά Φλωρίνης και την ψιλοκομένη φρέσκια ντομάτα.

Εάν το νερό έχει εξατμιστεί προσθέτουμε ακόμα μισή κούπα του καφέ μέχρι να είμαστε σίγουροι ότι τα λουκάνικα έχουν ψηθεί.

Όταν όλο το νερό έχει εξατμιστεί και η σάλτσα μας έχει δέσει αφαιρούμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε για περίπου 1 λεπτό.

Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Μακαρόνια ογκρατέν

Υλικά (για 6 άτομα): ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο 4 κουταλιές σούπας αλεύρι 3 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα 2 φλιτζάνια τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα αλάτι, πιπέρι, πάπρικα 1 μέτριο...

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Μακαρόνια με κιμά

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ (3-4 άτομα) ΥΛΙΚΑ 1/2 πακέτο μακαρόνια 1 τριμμένη ντομάτα ή ανάλογο πελτέ 1/4 κιμά (μοσχαρίσιο, χοιρινό ή ανάμεικτο) 5 ποτήρια νερό 2 φλιτζάνια του καφέ λάδι 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι...

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Σπαγγέτι καρμπονάρα

Υλικά: 1/2 κιλό σπαγέτι βρασμένα σε αλατισμένο νερό 1/4 μπέικον μακρόστενο ψιλοκομμένο 1/4 ζαμπόν ψιλοκομένο ή 1/2 ZWANN τριμμένο 1/4 GOUDA τριμμένο 1/4 KERRYGOLD τριμμένο 1 κρέμα γάλακτος (μεσαίο...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ