ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΤΟ ΣΤΙΦΑΔΟ ΤΗΣ ΕΦΗΣ
Χρόνος προετοιμασίας: περίπου 2 ώρες
Υλικά:
- 1 κιλό μοσχάρι
- 1 ½ κιλό κρεμμυδάκια μικρά
- 1 ποτήρι του κρασιού λάδι
- 5 σκελίδς σκόρδο
- ½ ποτηράκι κρασιού ξύδι
- κανέλα
- αλάτι, πιπέρι
Δυσκολία
μέτρια
Κατηγορίες
Είδος
Εκτέλεση:
- Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει και μόλις κάψει ρίχνουμε το μοσχάρι και το σκόρδο και τα ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει καλά το κρέας.
- Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά περίπου μία ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Προσθέτουμε λίγο νερό, χαμηλώνουμε και σκεπάζουμε.
- Μετά απο μία ώρα περίπου ρίχνουμε τα κρεμμύδια τα οποία έχουμε καθαρίσει και αφήσει στο νερό τουλάχιστον για δύο ώρες, το πιπέρι, το αλάτι, το ξύδι και την κανέλα, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφήσει τα νερά του. Σερβίρουμε αμέσως.
Αρνάκι με χυλοπίτες
Μερίδες: 4 έως 6 Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 2 ώρες Υλικά: 1/3 κούπας λάδι 2 κιλά αρνί χωρίς κόκαλα και πέτσα, σε κύβους ½ κούπα τριμμένο κρεμμύδι 1 σκελίδα σκόρδο...
Κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
Υλικά 1 κιλό κόκκινες πιπεριές 2-3 σκελίδες σκόρδο αλάτι ξύδι λάδι Εκτέλεση Βράζετε το νερό και ρίχνετε μέσα τις κόκκινες πιπεριές (αφού τις έχετε πλύνει πρώτα). Τις αφήνετε 10 λεπτά να βράσουν....
Κεφτεδάκια του ΟΥΖΟΥ
500 γραμ. κρέας κιμά (κατά προτίμηση κομμένος με μαχαίρια) 1 μέτριο κρεμμύδι αλατισμένο στην άκρη 1 αβγό 3 φέτες ψωμί βρεγμένες με χλιαρό νερό και ούζο αλάτι κίμινο πιπέρι ρίγανη μπαχάρι 50 CC ΟΥΖΟ...