Εκτέλεση:
- Ψιλοκόβουμε τα καρύδια και τους χουρμάδες.
- Κτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και τα αναμειγνύουμε με τους χουρμάδες και τα καρύδια.
- Βάζουμε το μείγμα σε φόρμα μεσαίου μεγέθους Νο. 24-26
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς και ψήνουμε 20 λεπτά περίπου.
- Το αφήνουμε στο φούρνο χωρίς να ανοίξουμε την πόρτα, περίπου μία ώρα ώσπου να κρυώσει.
- Αναποδογυρίζουμε το γλυκό σε πιατέλα και αλείφουμε με σαντιγί.
- Πριν το σερβίρουμε, ζεσταίνουμε την κουβερτούρα με το βιτάμ και περιχύνουμε το γλυκό.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...