ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΨΑΡΙΚΑ
ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ ΣΕ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ
Υλικά για 2 άτομα
- 2 τσιπούρες
- 1/2 κούπα τσαγιού λάδι
- 1/2 ποτήρι κρασιού χυμό λεμονιού
- 2 φύλλα δάφνης
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
- 1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
Δυσκολία
Κατηγορίες
Είδος
Κλειδιά
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C.
- Ανακατεύουμε το λάδι μαζί με το χυμό λεμονιού και τα βάζουμε σε ένα μικρό μπωλάκι.
- Αλατοπιπερώνουμε τα ψάρια και από τις δύο πλευρές τους και τα αλείφουμε με το λαδολέμονο που ετοιμάσαμε. Βάζουμε τα ψάρια σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο μαζί με τα κρεμμύδια, τη δάφνη, και το μαϊντανό.
- Τυλίγουμε τα ψάρια με το αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε γύρω στα 40 λεπτά. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ανοίγουμε κάποια στιγμή το αλουμινόχαρτο και αλείφουμε τα ψάρια με το λευκό κρασί.
Συνδυάστε το με ένα δροσερό λευκό κρασί.
Μπακαλιάρος με κόκκινη σκορδαλιά
Υλικά: 1 κιλό παστό μπακαλιάρο 4-5 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο) 4 σκελίδες σκόρδο 200 γραμμάρια λάδι 2-3 κουταλιές ξίδι 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αλατοπίπερο...
Αγγινάρες με σουπιές και πατάτες
Υλικά 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες 200 γρ. άσπρο ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό 600 γρ....
Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας
Υλικά 8 μεγάλα μπαρμπούνια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες) 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες...