Παραγωγική Διαδικασία:
Εφαρμόζεται η κλασσική μέθοδος ερυθράς οινοποίησης με χρήση επιλεγμένων ζυμών και ελεγχόμενες θερμοκρασίες στις δεξαμενές. Στη συνέχεια ακολουθεί μηλογαλακτική ζύμωση και ωρίμανση του οίνου σε δρύινα βαρέλια.
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Έντονο ρουμπινί χρώμα.Χαρακτηριστική μυρωδιά μαύρου πιπεριού,ξεραμένης ντομάτας.Σύνθετο αρωματικά και γευστικά κρασί.Στρογγυλό,λιπαρό στο στόμα με μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης.Συνδυασμοί:
Σαγκρία (No2)
Υλικά 1 lt κόκκινο κρασί 100 γρ. ζάχαρη 100 ml brandy ή κονιάκ 1 κομμάτι κανέλλα 2 πρέζες μοσχοκάρυδο Εκτέλεση Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη κανάτα (θα βρείτε στην αγορά γυάλινες κανάτες...
Κρασιά Ζίτσα
Στα 700 μέτρα υψόμετρο βρίσκεται ο αμπελώνας της Ζίτσας, ένας από τους ορεινότερους και απόμακρους αμπελώνες της Ελλάδας. Το χωριό Ζίτσα βρίσκεται κοντά στα Γιάννενα (απέχει περίπου 30 χλμ). Τα...